Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražni sudac Županijskoga suda u Požegi Tihomir Božić danas je donio rješenje o produženju pritvora za još dva mjeseca bivšem predsjedniku Uprave Kamen Ingrada Vladi Zecu, njegovoj suradnici Đurđici Kristić, te bivšem direktoru Županijske uprave za ceste Milanu Ivanku.


Njih troje sumnjiči se za malverzacije u gospodarstvu zbog čega se u pritvoru istražnog zatvora u Požegi nalaze od 12. rujna ove godine.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović: "Ne osjećam se ugroženo od onih koji se nisu cijepili. Što ćemo dalje? Proganjat ćemo ljude jer imaju karijes?" Slika nije dostupna Uhićen Vlado Zec

Vladi Zecu i Đurđici Kristić pritvor je produljen zbog opasnosti od ponavljanja istih ili sličnih kaznenih djela te zbog posebno teških okolnosti pod kojima je djelo izvršeno, dok je bivšem direktoru ŽUC-a Milanu Ivanku pritvor potvrđen zbog naročito teških okolnosti pod kojima je kazneno djelo izvršeno, objavio je glasnogovornik Županijskog suda u Požegi Branimir Miljević.

Vladu Zeca i Đurđicu Kristić tereti se da su zajednički i dogovorno počinili kaznena djela kako bi podmirili dospjele obveze društva i spriječili blokadu žiroračuna tvrtke Kamen Ingrad, dok je trećeosumjičeni Milan Ivanko kao odgovorna osoba ovjeravao poslovne isprave u kojima su bili prikazivani neistiniti podaci. Na taj način na štetu Požeško-slavonske županije, šest različitih banaka, dva osiguravajuća društva i jednog faktorinškog društva, tvrtki Kamen Ingrad bila je pribavljena korist od gotovo 25 milijuna kuna.

Očekuje se da će se žalba na rješenje o produljenju pritvora.