Zdravko Mamić (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj)
Zdravko Mamić (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj)

Nakon objave Županijskog suda u Osijeku o podizanju optužnice protiv Zdravka Mamića, Mamić se oglasio iz Međugorja.


Zdravko Mamić boravi u hotelu Vila Regina u Međugorju. Odluku Županijskog suda u Osijeku, u kojoj je potvrđena druga optužnica protiv njega - nije htio komentirati.

Vezani članci Zdravko Mamić (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Potvrđena druga optužnica protiv Zdravka Mamića, sud mu odredio i istražni zatvor. USKOK: "Očekujemo da ćemo ga uskoro vidjeti" Slika nije dostupna DORH I ŠVICARSKA PROVJERAVAJU MAMIĆA Sloković: 'Nisam sigurna da je to točno'

"Za mene nema ništa novoga. Tu su mi prijatelji, imam posla. Mislim živjeti kao i što sam do sada živio i za sada ne želim davati nikakve izjave za medije", kazao je kratko Zdravko Mamić za 24 sata.

Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku potvrdio je drugu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice suokrivljenika. USKOK ih tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, nogometni klub Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Mamiću je isto tako određen i istražni zatvor, što otvara i mogućnost za zahtjev o novom izručenju Mamića hrvatskom pravosuđu. Mamića i ostale optužnica tereti za zločinačko udruživanje te nanošenje štete NK Dinamo od oko 200 milijuna kuna.

Mamićeva obrana ima pravo žalbe na odredbu istražnog zatvora, no ta žalba ne odgađa izvršenje odredbe suda o istražnom zatvoru i to vrijedi samo za osobe koje su nedostupne hrvatskom pravosuđu, odnosno koje su u bijegu.

S obzirom na to da je sud donio odluku o istražnom zatvoru za Mamića, odmah je moguće i novo raspisivanje međunarodne tjeralice za njim te traženje njegovog izručenja Hrvatskoj od BiH.

Potvrđena druga optužnica protiv Zdravka Mamića, sud mu odredio i istražni zatvor. USKOK: "Očekujemo da ćemo ga uskoro vidjeti"