Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se iz Međugorja

Mamić o podignutoj optužnici protiv njega: "Imam posla, neću davati izjave!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon objave Županijskog suda u Osijeku o podizanju optužnice protiv Zdravka Mamića, Mamić se oglasio iz Međugorja.

Zdravko Mamić boravi u hotelu Vila Regina u Međugorju. Odluku Županijskog suda u Osijeku, u kojoj je potvrđena druga optužnica protiv njega - nije htio komentirati.

Pročitajte i ovo Suđenje Zdravku Mamiću - 4 Suđenje u Osijeku Nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću: "On je Dinamu posudio znatna novčana sredstva" Zdravko Mamić na sudu - 2 Na društvenim mrežama Mamić se oglasio nakon nove optužnice: "Ako su od mene iskamatarili stotine tisuća eura u par godina - koliko su sve uzeli u cijeloj karijeri?"

"Za mene nema ništa novoga. Tu su mi prijatelji, imam posla. Mislim živjeti kao i što sam do sada živio i za sada ne želim davati nikakve izjave za medije", kazao je kratko Zdravko Mamić za 24 sata.

Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku potvrdio je drugu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice suokrivljenika. USKOK ih tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, nogometni klub Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Mamiću je isto tako određen i istražni zatvor, što otvara i mogućnost za zahtjev o novom izručenju Mamića hrvatskom pravosuđu. Mamića i ostale optužnica tereti za zločinačko udruživanje te nanošenje štete NK Dinamo od oko 200 milijuna kuna.

Mamićeva obrana ima pravo žalbe na odredbu istražnog zatvora, no ta žalba ne odgađa izvršenje odredbe suda o istražnom zatvoru i to vrijedi samo za osobe koje su nedostupne hrvatskom pravosuđu, odnosno koje su u bijegu.

S obzirom na to da je sud donio odluku o istražnom zatvoru za Mamića, odmah je moguće i novo raspisivanje međunarodne tjeralice za njim te traženje njegovog izručenja Hrvatskoj od BiH.

Aktualno Potvrđena druga optužnica protiv Zdravka Mamića, sud mu odredio i istražni zatvor. USKOK: "Očekujemo da ćemo ga uskoro vidjeti" Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Osijek: Sjednica Optužnog vijeća o potvrđivanja druge optužnice protiv Mamića (Davor Javorovic/PIXSEL) L Osijek: Sjednica Optužnog vijeća o potvrđivanja druge optužnice protiv Mamića (Davor Javorovic/PIXSEL) L Osijek: Sjednica Optužnog vijeća o potvrđivanja druge optužnice protiv Mamića (Davor Javorovic/PIXSEL) Osijek: Sjednica Optužnog vijeća o potvrđivanja druge optužnice protiv Mamića (Davor Javorovic/PIXSEL) +0 Osijek: Sjednica Optužnog vijeća o potvrđivanja druge optužnice protiv Mamića (Davor Javorovic/PIXSEL) Hrvatska Potvrđena druga optužnica protiv Zdravka Mamića, sud mu odredio i istražni zatvor. USKOK: "Očekujemo da ćemo ga uskoro vidjeti" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene