Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspisana međunarodna tjeralica

ŽDO traži da se Ćurkoviću sudi u odsutnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Županijskom sudu u Splitu prijedlog za suđenje u odsutnosti u kaznenom predmetu protiv bivšeg vlasnika ‘Salonita’ Joze Ćurkovića i drugih odgovornih osoba u toj tvrtki.

U priopćenju na internetskoj stranici DORH-a, u kojem su objavljeni samo inicijali optuženog, Županijsko državno odvjetništvo navodi da je podnijelo prijedlog za suđenje u odsutnosti jer se na drugi način postupak ne može provesti budući da se optuženi J. Ć. od započinjanja kaznenog postupka 2004. godine nalazi u bijegu i protiv njega je raspisana međunarodna tjeralica’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prekršajni sud u Splitu Zbog skidanja zastave EU mora platiti 102 eura Slika nije dostupna Zahvala za sve što je učinila Jadranka Kosor ručala s bivšim radnicima Salonita

ŽDO u Splitu podsjeća kako je ranije izvijestio javnost da je podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu u kaznenom predmetu protiv optuženog J. Ć. (1956.), koji je zajedno s više drugih odgovornih osoba optužen zbog više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 4. Kaznenog zakona i dr., počinjenih na štetu trgovačkog društva Salonit d.d.

Također izvješćuje da je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu žurno zatražilo od Policijske uprave splitsko-dalmatinske ‘provođenje izvida radi utvrđenja svih činjenica i ocjene mogućeg počinjenja kaznenog ili drugog kažnjivog djela u svezi udaljenja radnika tvrtke Adriatic- Blizna, koji obavljaju poslove sanacije azbestnog otpada, i zauzimanja pogona tvornice tvornici Salonit u Vranjicu od strane nekadašnjih radnika tvornice predvođenih sindikalnim povjerenikom J. M.’

U priopćenju se najavljuje i da je u svezi navodne izjave čelnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da je Trgovački sud u Splitu lažirao natječaj za izbor tvrtke koja će obavljati sanaciju azbestnog otpada, objavljene u jednim dnevnim novinama, državno odvjetništvo žurno započelo s izvidima ‘radi provjere iznesenih tvrdnji zbog utvrđenja ocjene vjerodostojnosti istih, odnosno u protivnom zbog ocjene jesu li ove tvrdnje iznesene u cilju ostvarivanja pritiska na taj sud’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene