Upravno vijeće KBC-a Split jednoglasno je podržalo ravnatelja Julija Meštrovića, koji se ispričao obiteljima žena čiji su identiteti zamijenjeni, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Splitu.


Zbog zamjene identiteta pacijentica u KBC-u Split smijenjeno je troje ljudi na nižim razinama, ali ravnatelj Julije Meštrović ostaje na poziciji jer ga je Upravno vijeće jednoglasno podržalo, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Splitu.

Vezani članci KBC Split Kako je došlo do katastrofalne pogreške u KBC-u Split? "Bolnici smo dali i kopiju osobne sa slikom štićenice!" Tomislav Zorić Zagrebački odvjetnik koji je do jučer mislio da mu je teta mrtva nakon zamjene identiteta u bolnici: ''Tetku su mi snimili i to je moja tetka - živa je i zdrava''

"Svjesni smo toga da se radi o velikoj pogrešci koja je nastala u trenutku kada smo radili u Splitu u izvanrednim okolnostima. To ne znači da je pogreška manja, mi smo je svjesni. Sama je pogreška na tri razine i to je jasno pokazao nalaz inspekcije. Smijenjene su tri osobe", rekao je Neven Ljubičić, šef Upravnog vijeća KBC-a Split.

Julije Meštrović ispričao se obiteljima žena čije su identitete zamijenili te zahvalio Upravnom vijeću.

Podsjetimo, u noći s 10. na 11. travnja u bolnicu su stigle dvije starije korisnice domova u Dicmu i u Seget Vranjici. Punih mjesec dana kasnije otkriveno je da im je te prve večeri zamijenjen identitet. Pogreška je postala jasna nakon što je pacijentica iz doma u Dicmu vraćena u dom u Seget Vranjici. Prava pacijentica iz doma u Seget Vranjici preminula je 16. travnja i u međuvremenu je pokopana pod imenom još uvijek žive žene iz doma u Dicmu.

Još jedna zamjena identiteta u splitskom KBC-u dogodila se početkom svibnja, kada je u Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici vraćen pacijent inficiran koronavirusom, a u bolnici ostavljena zdrava osoba.