Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na najfrekventnijim graničnim prijelazima između Hrvatske i BiH drugoga dana hrvatskog članstva u Europskoj uniji nastale su velike gužve.


Drugog dana nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju u utorak su se pojavile prve veće gužve na vrlo frekventnim graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske kod Metkovića, odnosno Slavonskog Broda, izvijestili su iz Auto moto kluba BiH (AMK BiH).

Vezani članci Život tijekom pandemije koronavirusa, Sarajevo Susjednoj zemlji kasni isporuka cjepiva, Rusija im nudi hitnih 200.000 doza: "Kupit ćemo bilo koje dostupno" Ilustracija Naši susjedi imaju pad broja novozaraženih: "Mi smo trenutačno jedina zemlja koja nije zatvorena"

U Doljanima na izlazu iz BIH prema Metkoviću na prijelaz granice čeka se oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 15 minuta, izvijestili su iz AMK BiH.

>> Zbog carine kilometarske kolone na granici sa Srbijom

Po tim navodima zbog tehničkih poteškoća na terminalu, dugotrajna su čekanja teretnih vozila na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu iz Broda prema Slavonskome Brodu.

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić izjavio je za medije u Mostaru kako je ugovorom s Hrvatskom smanjen broj prijelaza za prijevoz ljudi i roba, no da građani trebaju koristiti alternativne granične prijelaze, kako na jugu tako i na sjeveru zemlje.

U nekoliko općina u BiH, poput Kozarske Dubice, već su izrazili nezadovoljstvo što su međunarodni granični prijelazi između Hrvatske i BiH novom kategorizacijom postali prijelazi koji se mogu koristiti samo za malogranični promet te da veliki broj građana nema pogranične propusnice koje bi im olakšale svakodnevni život. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook