Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen 28-godišnjak

Zbog učestalih napada Splićani traže pojačan policijski nadzor na Marjanu

Uhvaćen splitski napadač s Marjana (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Uhvaćen splitski napadač s Marjana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Uhvaćen splitski napadač s Marjana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uhvaćen splitski napadač s Marjana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uhvaćen splitski napadač s Marjana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Uhićen je napadač s Marjana, 28-godišnjak koji je nedavno u šumi napao mladu ženu. S obzirom na to da su napadi učestali, Splićani zahtijevaju više policijskog nadzora.

Splićanima je Marjan dnevni boravak, ovdje rado i često dolaze, međutim činjenica je da se ponekad događaju zaista neugodne situacije. Prije nekoliko dana mladu ženu koja je šetala s trogodišnjim djetetom napao je 28-godišnji muškarac. Udario ju je s leđa i oborio na pod.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Osobito su oprezne su majke s djecom.

„Užas evo naježila sam se. Osjećam se sigurno kad je muž tu, ali da nema njega ne bih. Kad se on makne, ja se sve okrećem iza sebe“, kaže jedna Splićanka.

Napadač se nakon napada udaljio i otišao, a napadnuta žena je sve prijavila policiji. Pronašli su ga i priveli.

„Protiv 28-godišnjaka će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog“, kaže Antonela Lolić iz PU Splitsko-dalmatinske.

Po svemu sudeći, napadač ima psihičkih poteškoća. Policija ga je za sada zbrinula na odjelu psihijatrije splitske bolnice. No, psihičke smetnje imao je i napadač s Marjana koji je 2009. napao majku s bebom u kolicima. Bebu je teško ozlijedio. Psihički problemi bili su prisutni i kod ubojice turistkinje iz Meksika na Marjanu 2012. godine.

Psihijatar Ivan Urlić predlaže u Hrvatskoj osnivanje Medicinskih dnevnih centara, gdje osobe s psihičkim poteškoćama mogu doći preko dana. Za lijekove, terapiju, rehabilitaciju, druženje.

„Da se ne osjećaju osamljeno, prepušteni halucinacijama, zapovjednim halucinacijama koje moraju poslušati, sumanutim mislima“, kaže Urlić.

Ovako su poneke osobe mentalnim poteškoćama prijetnja sebi i društvu. Pojačan nadzor Marjanskih šetnica možda bi dobro došao.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene