Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije i saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo te političke stranke u Rijeci, odgovarajući na novinarski upit da komentira navodno posredovanje Ive Sanadera u poslovanju s Hypo bankom, da je to vijeće primilo 'opsežnu dokumentaciju' o slučaju Hypo banke te da ju je proslijedilo Državnom odvjetništvu.


Od Državnog odvjetništva očekuje se reakcija u skladu s njegovim ovlastima, a možda je vrijeme za akciju 'Nesklad 2', kazao je Jovanović. Primanja bivšeg premijera Sanadera treba usporediti s njegovom imovinom, rekao je Jovanović i dodajući da imovinu, ako je u nerazmjeru, treba oduzeti. SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić istaknuo je da se od glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića očekuje da jasno kaže je li bilo provizija i posredovanja bivšeg premijera u slučaju Hypo banke. 'U ovoj državi je previše priča, a premalo odgovora DORH-a. Za neke ministre DORH je reagirao u roku od 24 sata pa bi možda trebao i sada jer - sve dok odvjetništvo ne reagira - svi medijski napisi ostaju samo obične priče', rekao je Linić.

Vezani članci Hrvoje Zovko, HND Oštra reakcija HND-a na Plenkovićevo prozivanje novinara: ''U opisu njegovog posla nije biti glavni urednik hrvatskih medija'' Slika nije dostupna Austrijanci žele ispitati Zagorca putem video linka

>> Sanader: Od Hypo banke nikada nisam dobio proviziju

Dio medija danas je izvijestio da je austrijski list 'Die Presse' objavio temu o toj banci, u sklopu koje je prenio i priču agencije APA pod naslovom 'Bombastični detalji o poslovima na Balkanu koruške banke', u kojoj se Sanadera spominje kao osobu koja je Hypo banci otvorila vrata za poslovanje u Hrvatskoj i koja je za posredovanje u kreditiranju dobivala pozamašne provizije. Bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader opovrgnuo je danas medijske tvrdnje da je od Hypo-Alpe-Adria Banke dobio proviziju za posredovanje u poslu. 'Najoštrije odbacujem lažne napise nekih medija da sam za nekakvo tobožnje posredovanje u poslovanju Hypo-Alpe-Adria Banke ikad dobio proviziju, niti je ta banka financirala HDZ', stoji u Sanaderovu demantiju. (Hina)