Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog straha od krađe na policama prazna ambalaža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi spriječili alarmantno velik broj krađa u osječkim trgovinama, pojedini trgovački lanci svoje su proizvode počeli štititi na vrlo domišljate načine.

Tako se Osječani u posljednje vrijeme, osim uobičajenog videonadzora, elektronske i magnetske zaštite, u gradskim trgovinama susreću s praznim kutijama artikala, koje je moguće dobiti tek po pozivu trgovca, piše Jutarnji list. 

Pročitajte i ovo Meso crne slavonske svinje objavila EK Meso crne slavonske svinje postalo 46. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u EU-u Ilustracija Opet ih prodaju Coca-Colini proizvodi vraćaju se na police: Oglasila se Fortenova grupa

No, posljednje iznenađenje kupcima ovih dana je susret s najnovijim principom zaštite skupljih kozmetičkih i drugih proizvoda zapakiranih u plastične kutije sa zaštitnim kodom iz kojih se finalni proizvod vadi tek na blagajni, i to nakon plaćanja.

- Lopovi su domišljati pa kradu gotovo sve, a posebno kavu i alkohol. Dnevno nam znaju pokrasti i do pet velikih proizvoda. Nestaju nam i po cijele palete skupljih vina, koje smo pokušali zaštiti posebenim magnetskim čepovima, a iako alkoholna pića držimo pod ključem, lopovi i to provale. Gotovo je nemoguće doskočiti njihovim trikovima, tvrdi poslovođa u jednoj osječkoj prodavaonici. 

Zanimljiv je i slučaj jednog manjeg privatnog osječkog obrta, gdje je vlasnica trgovine, ogorčena stalnim krađama, odlučila isprintati fotografije lopova s videozapisa te ih javno objesiti na ulazna vrata trgovine, i to s natpisom "ovo je gospođa lopov" i "ovo je gospodin lopov".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene