Ilustracija
Ilustracija Foto: Matija Habljak/Pixsell

Policija zbog sramotnog transparenta istražuje šest osoba


Nakon što su zbog sramotnog incidenta na zagrebačkoj Kustošiji uhićene četiri osobe, policija je privela šest osoba koje se sumnjiči za izvješavanje transparenta, kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom. 

Vezani članci Policija, ilustracija Nesebična gesta: Pošteni nalaznik vratio oko deset tisuća kuna, policija pronašla vlasnicu Ilustracija Ozbiljno upozorenje policije: Pazite kome odgovarate na poziv i koga puštate u dom

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je na današnjoj konferenciji za medije osudio ovaj gnjusni čin.

"Mladići s Kustošije su statisti, glavni glumci, scenaristi i režiseri takvih poruka su vođe političkih kampanja pojedinih političkih stranaka i političkih lidera koji na antimanjinskoj, a posebno antisrpskoj kampanji, žele osvojiti vlast, a na mržnji prema Srbima žele steći moć da bi Hrvate izrabljivali i na njima se obogatili", rekao je Pupovac na konferenciji za novinare.

Mnogi od njih nemaju ništa protiv Srba i većini su njih Srbi uspješni poslovni partneri, ali to ih ne sprečava da Hrvatsku zagađuju mržnjom prema Srbima, samo zato da bi mogli steći vlast, ustvrdio je.

Novi hrvatski kapitalisti i tajkuni, udruženi s ljudima iz pravosuđa i nekim krugovima iz Crkve, kojima ne smeta "ušato U", neće se oglasiti o zlouporabi križa kao kršćanskog znamena u funkciji mržnje i nasilja prema slabima i nedužnima, rekao je Pupovac.

Također je prozvao "one koji legaliziraju 'Za dom spremni' u drugim okolnostima jer kažu da na koncertima nije bilo nikoga koga bi to uznemirilo". Pritom Visoki prekršajni sud nije pitao ima li netko izvan tih koncerata koje to smeta, do kojih te poruke dolaze i uznemiravaju ih, dodao je.

Dragana Jeckov izjavila je da se kao žena, majka i Srpkinja pita tko su ljudi koji su u stanju stati pored takvih transparenatai tko ih je odgajao. "Koji su ih roditelji odgajali da mrze i do te mjere šalju pedofilne, razvratne i odvratne poruke"", rekla je.

Milanović: "To je zločin iz mržnje"

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, komentirao je sramotni natpis pripadnika BBB-a iz zagrebačke Kustošije te poručio kako nije riječ o narušavanju javnog reda i mira, već o zločinu iz mržnje.

Policija je, podsjetimo, jučer privela četiri osobe nakon što je objavljena fotografija navijača koji poziraju s odvratnim transparentom na kojem piše ''Je**t ćemo srpske žene i djecu''.

Navijači na fotografiji poziraju s transparentom na kojem je zastrašujuća poruka. Slovo U u riječi djecu napisano je kao ustaško U, a osim zapaljenih baklji navijači drže i HOS-ove zastave.