Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvrstavanje otpada

Zbog skučenih ulica, dubrovački će se kontejneri preseliti pod zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ionako pretijesnim dubrovačkim ulicama jedan od najvećih problema su kontejneri. Ipak, uskoro će dubrovački kontejneri zauzimati znatno manje mjesta na ulici, a Dubrovčani će morati početi razvrstavati kućni otpad.

Kontejneri na rubu ulice ili prometnice uskoro će postati prošlost, oni dubrovački preselit će se ispod zemlje. 'Kamion kad dođe na pražnjenje tih kontejnera, on ima sa sobom, točnije na sebi, sistem hidraulike, podiže te kontejnere', kazao je Darko Kaciga, diretkor 'Čistoće'.

>> Osijek prednjači u razvrstavanju otpada

Cijelo podizanje obavlja se bez ikakvog vanjskog napajanja, a traje dvadesetak sekundi. Podzemni kontejneri idealni su za skučene gradske ulice. 'Mi ih planiramo postaviti baš na mjesta gdje nam vizualno kontejneri najviše smetaju', dodao je Kaciga.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Pod zemljom kontejneri, a iznad male kante s oznakama otpada. Dubrovčani će morati razvrstavati kućni otpad. 'S vremenom ćemo i mi steći tu naviku da već doma odvajamo taj otpad u nekoliko najlonskih vrećica', kazao je Dinko Mirić, pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalne poslove. Prvi podzemni kontejneri na dubrovačke ulice trebali bi biti postavljeni do kraja godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene