Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Situacija u Agrokoru odmah se odrazila i na trgovinu na Zagrebačkoj burzi, no ne samo na dionice tvrtki iz tog koncerna. Došlo je do pada velikog broja dionica.


Najviše su na vrijednosti izgubile dionice tvrtki iz koncerna Agrokor, no nervoza ulagača odrazila se na kompletno trgovanje pa je tek desetak vrijednosnica bilo "u zelenom", odnosno ostvarilo rast.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell) Podignuta još jedna optužnica za Agrokor: Todorića i još 22 osobe tereti se za malverzacije teške više od 17 milijardi kuna Optužno vijeće o aferi Agrokor - 3 Optužno vijeće odlučuje o optužnici u aferi Agrokor: ''Stvar je ozbiljna kad su nas pozvali u zgradu Centralnog komiteta''

Najviše je pala dionica Jamnice - 14,75 posto, a odmah do nje strmoglavio se Ledo čija je vrijednost dionice pala za 10,16 posto. Zadnja cijena za Jamnicu bila je 130 kuna, a za Ledo 7.999 kuna.

Dionica još jedne Agrokorove tvrtke - Belja pala je za 8,42 posto i zadnja cijena bila je 21 kunu dok su Zvijezdine vrijednosnice pale za 7,42 posto. Posljednja cijena s kojom se trgovalo do 14 sati bila je 3500 kuna.

Potop dionica tvrtki iz koncerna Agrokor cijelu je burzu odveo "u crveno", a do 14 sati Crobex je pao za 2,2 posto.Vlada je u utorak potvrdila da se sastala s predstavnicima Agrokora kako bi razgovarali o sudbini najveće domaće privatne tvrtke. Naime, zbog pada kreditnog rejtinga koncern Ivice Todorića ima problema s podmirivanjem obaveza prema dobavljačima i dugova prema bankama. 

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić (HDZ) izjavila je kako Vlada vjeruje da će uprava Agrokora uspjeti osigurati uredno poslovanje. Božo Petrov (Most), predsjednik Sabora, poručio je da država neće spašavati Ivicu Todorića, ali će braniti gospodarski sustav i interese Republike Hrvatske.