Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ni drame ni komedije'

Zbog Sanadera okupilo se uže vodstvo HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatskog sabora i HDZ-a Vladimir Šeks nije želio komentirati istup bivšeg premijera Sanadera, već je tek poručio da u HDZ-u 'nema drame ni komedije'.

'Ne želim', tek je u prolazu, na ulasku u Banske dvore, kratko odgovorio Vladimir Šeks novinarima na upit želi i komentirati Sanaderov istup. Na upit je li drama u HDZ-u, Šeks je poručio: 'U HDZ-u nije drama, a ni komedija!'.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Kim Jong Un Problematično izvješće Sjeverna Koreja protiv G7: "Oni su glavni izvor opasnosti za globalni mir"

Bivši premijer, a sada nezavisni zastupnik u Saboru Ivo Sanaderje na konferenciji za novinare uz ostalo Šeksa optužio da je zloupotrebljavao pravosuđe.

Sanader je od Sabora zatražio osnivanje istražnog povjerenstva koje bi istražilo navode Damira Polančeca da mu je potpredsjednik Sabora i HDZ-a Vladimir Šeks nudio blažu kaznu ako u svom iskazu bude teretio Sanadera, kao i ulogu predsjednice vlade Jadranke Kosor u tom slučaju.

Ivo Sanader odbacio je medijske navode da ga bivši ravnatelj carine Mladen Barišić tereti da je primao novac izvučen iz javnih tvrtki.

>> 'Pogriješio sam kad sam Kosor odredio nasljednicom'

Ustvrdio je da je riječ o 'političkom programu Jadranke Kosor, koja je u javnosti izgubila potporu i koja je praktički pokazala da nije sposobna voditi vladu, da nije sposobna riješiti tešku ekonomsku situaciju i izvući zemlju iz krize i zato organizira politički progon, kako bi skrenula pozornost javnosti s pravih životnih problema građana'. Predsjednicu vlade optužio je da je 'olako posegnula za nedemokratskim i protuustavnim metodama', u čemu joj, tvrdi, pomaže Šeks.

Ni potpredsjednik Vlade Darko Milinović nije želio komentirati Sanaderov istup rekavši okupljenim novinarima da je bio na sjednici vlade i da ne zna pojedinosti. Upitan zašto se vraća natrag u vladu nakon sjednice, rekao je: 'kao što znate, treba donijeti proračun'.

U Vladi se, kako se doznaje, radi toga okupilo uže vodstvo stranke, a sastanak je završio oko 18 sati. U vladu su stigli Vladimir Šeks, Darko Milinović, Andrija Hebrang, Branko Bačić, Ivan Šuker, Božidar Kalmeta i Ivan Jarnjak, a nakon sastanka nisu imali komentara ili su odgovarali da se nisu okupili zbog Sanadera. (T.Š./Hina)

Mislite li da u HDZ-u zbog Sanadera raste nervoza?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene