Obavijesti Pretražite Navigacija
Objavilo ministarstvo poljoprivrede

Zbog salmonele s tržišta povučen pureći hamburger sa ružmarinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S tržišta je povučen još jedan proizvod zbog utvrđene mogućnosti prisutnosti salmonele, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. Ovaj put radi se o purećem hamburgeru s ružmarinom.

Priopćenje ministarstva poljoprivrede prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija KAKVU HRANU JEDEMO? Nakon silnih povlačenja proizvoda s polica pitali smo stručnjake na što paziti: "O jednoj stvari se ne govori, a jako je važna" Slika nije dostupna Strože kontrole Salmonela pronađena 67 puta, ali potrošači nisu znali! Kreće masovni nadzor

''Dana 15.11.2016. godine u sklopu pojačanih kontrola hrane životinjskog podrijetla provedena je službena kontrola veterinarske inspekcije u objektu PLODINE d.d. - LDC-SVJEŽE MESO, odobrenog broja 3356, na adresi Industrijska zona R-29, Kukuljanovo.

Prema informaciji zaprimljenoj dana 19.11.2016. od strane veterinarske inspekcije, postoji osnovana sumnja da proizvod Pureći hamburger sa ružmarinom, LOT broja L 05172876, bar koda 8008110001421, roka valjanosti do 22.11.2016. godine, proizvođača AIA S.P.A. P., odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino B.A. (VR), Italija, sadrži bakteriju Salmonella spp. Predmetni proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

U tijeku su mikrobiološke pretrage u svrhu tipizacije bakterije u Veterinarskom zavodu u Rijeci. Rezultati nalaza očekuju se sutra.

Ovim putem obavještavamo i sve trgovačke lance da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama da ga ODMAH povuku s tržišta i o tome ŽURNO izvijeste HR RASFF (rasff-croatia@mps.hr).

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla - jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.

Dodatni podaci o proizvodu:
 

Proizvođač:

AIA S.P.A. P., odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino B.A. (VR), Italija

Stavlja na tržište:

PLODINE d.d, Ružićeva 29, Rijeka

Zemlja podrijetla:

Italija''
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene