Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

SUKOB ZBOG NATJEČAJA

Policija istražuje prijetnje gradonačelniku Slavonskog Broda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske potvrdila je u utorak Hini da se provodi kriminalistička istraga vezana uz prijetnje upućene gradonačelniku Slavonskog Broda Mirku Duspari.

O kakvoj vrsti prijetnji se radi i tko ih je uputio, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić nije pojasnila, pozivajući se na istragu koja je u tijeku.

Duspari je, prema pisanju medija, prijetnje uputio poduzetnik Tomislav Opačak, a povod je navodno javni natječaj za odabir tvrtke koja će tijekom zime održavati čistim ulice u Slavonskom Brodu.

Ni Duspara ni Opačak danas nisu bili dostupni za komentar, a oko istog natječaja sporili su se i ranije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Požar lokaliziran Duspara o eksploziji u rafineriji: "Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti"

Zbog odluke da se za čišćenje gradskih ulica ne angažira Opačakova tvrtka "Poduzeće za ceste", Opačak je krajem 2011. i početkom 2012. s više kamiona prosvjedovao pred slavonskobrodskom Gradskom upravom i Dusparinom kućom. Duspara je tada odluku pravdao nepotpunom dokumentacijom PZC, a Opačak je tvrdio da Duspara "uzima pinku".

Opačak je aktivan u više gospodarskih područja od građevine do riječnog transporta, a, osim u gospodarstvu, široku mrežu poznanstava ima i među političarima, od ljevice do krajnje desnice. U njegovom najužem, obiteljskom krugu, u politici je aktivna njegova sestra Marina Bilić Opačak, donedavna članica SDP-a, koja je u Hrvatski sabor i ušla kao predsjednica SDP-a Brodsko-posavske županije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene