Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službene i odgovorne osobe

Zbog požara u sisačkoj rafineriji kazneno prijavljena petorica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisačka policija podnijela je kaznene prijave protiv petorice radnika sisačke Rafinerije nafte, službenih i odgovornih osoba osumnjičenih zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, jer su se, kako je priopćila PU sisačko-moslavačka, nemarno i nesavjesno odnosili prema zaštitnim propisima pa je zbog takvog njihovog postupanja 20. lipnja u toj rafineriji izbio veliki požar.

'Dovršenim kriminalističkim istraživanjima i obavljenim konzultacijama sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvima u Sisku, policijski službenici su utvrdili da su petorica djelatnika pogona dorade i manipulacije Rafinerije nafte Sisak kao službene i odgovorne osobe zbog nemarnog i nesavjesnog postupanja po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, izazvali opasnost za život ili tijelo ljudi i imovine većeg opsega, zbog čega je 20. lipnja ove godine oko 10,30 sati u Rafineriji izbio veliki požar', navodi Policijska uprava Sisačko-moslavačka.

U konzultacijama s državnim odvjetništvima policijski službenici nastavljaju daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem utvrđivanja elemenata kaznenog djela onečišćenja okoliša, izvijestila je Policijska uprava Sisačko-moslavačka na svojim internetskim stranicama.

Nakon izvršenog očevida na požarištu u Rafineriji nafte Sisak utvrđeno je da je prilikom pretakanja sirovine iz rezervoara preko pumpnih stanica prema pogonu požar buknuo u postrojenju dorade i manipulacije, a zbog istjecanja benzinskih para kroz otvor na cjevovodu koji vodi iz rezervoara A3 prema pumpnoj stanici za pretakanje benzina te uslijed doticaja s parnim grijačima na cjevovodima. (Hina)

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene