Trgovina, ilustracija
Trgovina, ilustracija Foto: Getty Images

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) priopćila je u četvrtak da je Državni inspektorat RH izvijestio potrošače o opozivu proizvoda Žuta Leća Toor Dal, TRS, 500 grama, zbog utvrđenog pesticida klorpirifosa.


Proizvod Žuta Leća Toor Dal, TRS, 500g, koji se opoziva s tržišta, ima oznaku LOT:1342L3, najbolje upotrijebiti do 31.12.2023.

Vezani članci Začini, ilustracija Pojeli ste hranu koja se povlači s polica? Provjerite što vam se može dogoditi: ''Naravno da sam se uplašila…'' Sladoled Iz trgovina se povlače omiljene ljetne slastice zbog nedopuštenog pesticida

Proizvod nije u skladu s EU Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Izvoznik proizvoda je TRS Wholesale Co Limited, Southall iz Ujedinjenog Kraljevstva, a uvoznik je Heunschen & Schrouff-Oriental Food Trading, Landgraaff, Nizozemska.

Maloprodaju u Hrvatskoj obavlja tvrtka Pekinška patka j.d.o.o. iz Samobora.

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

Detalji o opozivu dostupni su na mrežnim stranicama subjekta u poslovanju s hranom https://pekinska-patka.com.hr/

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju