Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon slabljenja bure autocesta A 1, i sve državne ceste otvorene su za sav promet i vozi se bez poteškoća, javlja Hrvatski autoklub.


Na graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Plovanija i Rupa pojačan je izlazak, a na Županji i Staroj Gradiški ulazak osobnih vozila.

Vezani članci Olujni vjetar zatvorio autocestu (Foto: Nel Plavetić/PIXSELL) Zbog bure ograničenja na cestama, pojačajte oprez zbog poledice Slika nije dostupna Zbog olujnog vjetra zabranjen promet Maslenica - Sv. Rok

>> VIDEO: Pogledajte što je orkanski vjetar ostavio iza sebe na jugu zemlje

U prekidu su trajektne linije: Sumartin- Makarska, Drvernik-Sućuraj, te iz Splita za Korčulu, Lastovo i Vis, kao i katamaranske iz Splita za Brač, Hvar, Korčulu, Lastovo i Vis.

Zabrana prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će u nedjelju, 8. siječnja, od 12 do 23 sata.

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 40 tona voze preko pontonskog mosta (od 2. siječnja i nakon testiranja mosta), ostali autocestom A2 Zagreb- Macelj preko čvora Sveti Križ Žačretje.

Dionicom ceste D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije smiju prometovati sve skupine vozila, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju. (Hina)