Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Selcu palo više od 120 mm kiše

Kvarner i Gorski kotar pogodilo olujno nevrijeme: A6 između Delnica i Kikovice zatvorena za sav promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je područje Gorskog kotara, Delnice i Lokve. Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A6 Delnice-Kikovica u smjeru Rijeke, javio je DUZS.

Za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Kikovice samo u smjeru Rijeke, zbog veće količine vode koja se zadržava na kolniku. Obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3). 

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni

Zbog bujice na kolniku za sav promet zatvoreni su isključni i uključni krak na čvoru Ravna Gora, također u smjeru Rijeke.

U Gorskom kotaru mjestimice ima magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na Kvarneru je već zabilježena velika količina oborina. "Obilni grmljavinski pljuskovi večeras natapaju dio Kvarnera, u Selcu je već palo više od 120 mm kiše", piše IstraMet.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog jakog, a na dubrovačkom području i olujnog juga, i dalje su u prekidu brojne brodske linije.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, osim u Slavoniji i dijelu Baranje. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Mogući su odroni.

Na državnoj cesti DC1 u Karlovcu na Ilovcu (podvožnjak) vozi se usporeno, zbog vode na kolniku, javlja HAK.

Crveni meteoalarm

Državni hidrometeorološki zavod, koji je u nedjelju crveni alarm, odnosno upozorenje na vrlo opasno vrijeme objavio za riječku regiju, u prognozi za ponedjeljak proširio je na cijelu jadransku obalu zbog olujnog juga s orkanskim udarima, u nekim dijelovima i vrlo obilnih kiša. Crveni alarm oglašen je i za gospićko i kninsko područje, gdje se očekuje vrlo obilna kiša uz jaki vjetar s olujnim udarima.

Najveća brzina vjetra, od 23,3 metra u sekundi (83,8 km/h) izmjerena je u 22 sata na Prevlaci, te 22 metra u sekundi (79,2 km/h) u Dubrovniku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene