Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog nepristupanja jednog od optuženih odgođena rasprava u postupku protiv Glavaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavak suđenja Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. odgođen je za sutra zbog nepristupanja četvrtooptuženog Mirka Sivića.

Predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović odgodio je raspravu na kojoj je trebao biti saslušan zaštićeni svjedok broj 6, nakon što je iz zatvorske bolnice javljeno da Sivić nije sposoban pristupiti sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Selotejp 'Civili u Osijeku stradavali su zbog koristoljublja' Slika nije dostupna Getoš Magdić na sudu ispitivala bivšeg odvjetnika

Sudski vještak do sutra bi trebao dati svoje mišljenje o Sivićevoj raspravnoj sposobnosti.

Sivićeva obrana odbila je prijedlog suca da se sutra, ne dođe li Sivić ponovno na sud, izvanraspravno saslušaju svjedoci koji bi po rasporedu trebali svjedočiti.

Sivićev odvjetnik Selim Šabanović ponovno je zatražio da se riješi status njegovog branjenika, odnosno da se Sivićev postupak zbog njegove bolesti odvoji od ostalih.

Sud je prihvatio prijedlog Državnog odvjetništva da se svjedok broj 6 i svjedok pod pseudonimom 'Drava' ispitaju na poseban način, odnosno uz prikrivanje osobnih podataka i izgleda.

Za vrijeme ispitivanja svjedoka 'Drava' javnost će biti isključena, rekao je sudac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene