Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u vrtiću

Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jasličko dijete odvojilo se od svoje skupine i samo izišlo iz dječjeg vrtića. Ispred ga je zatekao jedan od roditelja te pozvao odgojiteljicu i predao dijete.

Dijete u dobi od godine i pol navodno je zbog nepažnje odgojiteljica u utorak samo izišlo iz Dječjeg vrtića Čiopa u Solitudu u Dubrovniku, ali je srećom naišao jedan od roditelja i dijete vratio u vrtić, doznaje Dubrovnik Insider.

"Događaj koji navodite dogodio se u Dječjem vrtiću Čiopa. Prema informacijama dobivenim od odgojiteljica, prilikom izlaska djece iz odgojne skupine i prelaska u dvoranu, dijete je izišlo kroz vrata koja su nepažnjom ostala otvorena. O događaju su obaviješteni stručni suradnici, ravnateljica i roditelji", rekla je o incidentu ravnateljica vrtića Franica Lasić.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje

Zbog ovog događaja, kaže ravnateljica, u vrtiću je sazvan hitan sastanak sa svim odgojiteljima koji su bili u smjeni te su ispitane sve okolnosti događaja.

"Budući da se dogodio vrlo ozbiljan propust vezan za sigurnost djece, preispitani su svi koraci djelovanja u ovoj kriznoj situaciji i provode se dodatne sigurnosne mjere na ulaznim vratima vrtića te će se ponoviti radionice za odgojitelje o preveniranju i postupanju u kriznim situacijama. Zbog ovog propusta tijekom odgojno-obrazovnog rada odgojiteljicama je izrečena disciplinska mjera", rekla je Lasić za Dubrovnik Insider.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene