Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjene subvencije za vodu

Zbog nedostatka vode na otocima je ugrožena i turistička sezona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnike jadranskih otoka i dalje muči problem vodoopskrbe. Na izuzetno loše stanje osvrnuli su se članovi Otočnog sabora.

U Otočkom saboru stiču da su subvencije za vodu smanjene u odnosu na prethodne godine, a dobivena sredstva većinom su potrošena zbog zaostalih računa iz 2011. Vodonosac je s novim zalihama stigao tek na Silbu, dok ostali otoci i dalje oskudijevaju vodom. Zbog toga otočanima je ugrožena i turistička sezona.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Slika nije dostupna Nema vode Toplinski udar - a na Silbi nemaju ni kapi vode!

>> Toplinski udar - a na Silbi nemaju ni kapi vode!

'Oni će biti prisiljeni otkazivati rezervacije gostiju. To znači, neće moći primiti goste jer nemaju vode i oni su sad u strahu kako će to sad ljudima objasniti', rekao je Denis Barić, predsjednik Otočkog sabora.

'Nije pošteno da se traži od nas, otočana, da štedimo, jer ako tko štedi, ako tko zna štedjet, to smo mi', požalio se Ivo Moković.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene