Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liste čekanja do pet godina

Na grobljima sve manje mjesta, a cijene idu u nebo: "Moja sestra je prodala stan da bi kupila grobnicu"

Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Na splitskom gradskom groblju Lovrinac već se prekapaju stara grobna mjesta kako bi se stvorila mjesta za nova. Provjerili smo kakvo je stanje u Zagrebu, Dubrovniku, Osijeku, i Rijeci. Neki građani zbog grobnice prodaju i stanove.

Velika se gužva stvorila na listama čekanja na ukopno mjesto u Splitu. Za grobnicu se čeka i pet godina jer je gradnja novih zidnih grobnica stigla do zadnjih granica groblja i više nema mjesta. Grad ne otkupljuje nova zemljišta.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan

"Doslovno prekopavamo stare grobove zadnjih pet godina jer moramo ukapati", rekao je Petar Rodić, rukovoditelj groblja Lovrinac Split.

Cijena najjeftinijeg zemljanog ukopnog mjesta je 1300 kuna. Zidne grobnice su jeftinije, a ležeće od 50 do skoro 100 tisuća kuna.

Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebačko groblje Mirogoj je prepuno, ali će se širiti. Najskuplje je mjesto pod arkadama, koje košta 95 tisuća kuna. Dubrovačko groblje Boninovo je prepuno i vrlo skupo.

"Moja sestra je kupila grobnicu za 50 tisuća eura. Zbog nje je prodala stan", Ljiljana Krmek iz Dubrovnika

Groblje (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Rijeka ističe besplatna grobna mjesta na groblju Drenova na 15 godina, dok su veće zidane grobnice preko 40 tisuća kuna. Osijek na Centralnom groblju ima dovoljno mjesta. Najjeftiniji zemljani grob je 1125 kuna, a grobnice koštaju od devet pa preko 100 tisuća kuna.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene