Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog nebrige Hrvatskih voda, prepolovljen slap na Dobri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rano jutros u 7 sati i 30 minuta u dužini od desetak metara urušio se i raspolovio jedan od najpoznatijih slapova na rijeci Dobri – slap kod Banovca u Jarčem Polju.

Ovaj poznati slap jutros je tako popustio pod vodom rijeke Dobre, nakon što više od godinu dana, kako je počelo njegovo urušavanje, nitko od odgovornih, od same općine Netretić pa do Hrvatskih voda nije našao za shodno reagirati i poduzeti nešto za njegov spas, piše Radio Mrežnica koja je prije točno godinu dana objavila je kako ovom poznatom slapu prijeti totalno uništenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I javnost pozvana da kaže svoje mišljenje Biskupi protiv Vlade: Nećemo skupu vodu Slika nije dostupna Poplavljeno nekoliko desetaka vikendica Izmjeren najviši vodostaj Dunava u siječnju u zadnjih 90 godina

'Tada smo za odgovor tko će i kada sanirati slap koji je odredište brojnih ljubitelja Dobre, ali i jedna od najpoznatijih vizura ovog kraja, upitali Hrvatske vode. Borislav Vedrina, voditelj ispostave Hrvatskih voda kazao je tako prije godinu dana da nikakav zahtjev za sanaciju slapa nije dobiven, niti je slap kod Banovca u razmatranju. Napomenuo je da to nije lagan posao, te da popravak jednog slapa košta barem milijun kuna', tvrde na Radio Mrežnici.

No, prošla je godina dana, a jutros je ovaj poznati slap puknuo i raspolovio se te je tako počela prava prirodna katastrofa. 

Zbog pojačanog odljeva vode rijeke Dobre, na gornjem dijelu toka mještani već javljaju o silnom padu vodostaja, procjenjujući da je riječ o padu od barem pola metra.

Slap je jutros puknuo točno na mjestu na kojem je i započelo njegovo urušavanje prošle godine, a lokalno stanovništvo s pravom je ogorčeno na nadležne koji u više od godine dana nisu ništa poduzeli. 

Inače, slap je napravljen davne 1414. godine, a gradili su ga Turci. Tijekom Drugog svjetskog rata koristili su ga i partizani, i to za prijevoz kola, pripovijedaju mještani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene