Odluka o novim borbenim avionima (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Odluka o novim borbenim avionima (Foto: Dnevnik.hr) - 2

U MORH-u je održan sastanak o razvoju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota, u svjetlu nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak.


Ministar obrane Damir Krstičević održao je sastanak s dekanom Fakulteta prometnih znanosti Hrvojem Goldom, o proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota "u svjetlu povećanog interesa" zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak, priopćeno je iz MORH-a. 

Vezani članci Borbeni avioni F-16 Barak Izraelskog ratnog zrakoplovstva (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Objavljeni dijelovi američkog dokumenta o avionima F-16 za koji državni vrh tvrdi da ne postoji Ministar Damir Krstičević (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Hrvatska traži očitovanje Izraela o avionima, ministar Krstičević komentirao i mogućnost ostavke

Dodaje se da je posebno istaknut zajednički interes za korištenje ove prilike, koja je izravno vezana za odluku o nabavci zrakoplova od Izraela, za transfer tehnologije i kompetencija te ukupni razvoj školovanja zrakoplovnog osoblja u Hrvatskoj. 

"Naglašeno je kako je riječ o jedinstvenoj prilici za tehnološki iskorak i za Hrvatsku vojsku i za cijelu akademsku zajednicu", kaže se u priopćenju.