Odluka o novim borbenim avionima (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Odluka o novim borbenim avionima (Foto: Dnevnik.hr) - 2

U MORH-u je održan sastanak o razvoju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota, u svjetlu nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak.


Ministar obrane Damir Krstičević održao je sastanak s dekanom Fakulteta prometnih znanosti Hrvojem Goldom, o proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota "u svjetlu povećanog interesa" zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak, priopćeno je iz MORH-a. 

Vezani članci Otvaranje središta za obuku u Udbini (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Najbolji od najboljih: Kako se postaje hrvatski komandos? Američki borbeni zrakoplovi F16 (Foto: Borna Filic/PIXSELL) - 1 Američki veleposlanik poručio ministru Krstičeviću: ''Napravit ćemo sve da i vi dobijete borbene avione''

Dodaje se da je posebno istaknut zajednički interes za korištenje ove prilike, koja je izravno vezana za odluku o nabavci zrakoplova od Izraela, za transfer tehnologije i kompetencija te ukupni razvoj školovanja zrakoplovnog osoblja u Hrvatskoj. 

"Naglašeno je kako je riječ o jedinstvenoj prilici za tehnološki iskorak i za Hrvatsku vojsku i za cijelu akademsku zajednicu", kaže se u priopćenju.