Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak u MORH-u

Zbog nabavke izraelskih F-16 proširuje se studij aeronautike

Odluka o novim borbenim avionima (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Odluka o novim borbenim avionima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
U MORH-u je održan sastanak o razvoju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota, u svjetlu nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak.

Ministar obrane Damir Krstičević održao je sastanak s dekanom Fakulteta prometnih znanosti Hrvojem Goldom, o proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota "u svjetlu povećanog interesa" zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak, priopćeno je iz MORH-a. 

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Slika nije dostupna Odluka "vrlo skoro" Ministar Krstičević o nabavci borbenih zrakoplova: "Ne favoriziram izraelsku ponudu"

Dodaje se da je posebno istaknut zajednički interes za korištenje ove prilike, koja je izravno vezana za odluku o nabavci zrakoplova od Izraela, za transfer tehnologije i kompetencija te ukupni razvoj školovanja zrakoplovnog osoblja u Hrvatskoj. 

"Naglašeno je kako je riječ o jedinstvenoj prilici za tehnološki iskorak i za Hrvatsku vojsku i za cijelu akademsku zajednicu", kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene