Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgradnja autoceste Zagreb - Ploče

Zbog miniranja mještanima popucale kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autocesta Zagreb - Ploče naveliko napreduje. Do kraja godine stići će blizu Vrgorca i imat ćemo novi izlaz - Ravča. Sretni su zbog toga i mještani Ravče, međutim njima ispod kuća nastavlja se gradnja trase prema jugu i tu je problem. Kažu, od miniranja su im se već raspukli zidovi kuća.

Mnogi nagađaju hoće li i koliko recesija usporiti radove na autocesti prema Pločama. No, za sada, radi se i po kiši, a neki stanovnici uz trasu misle da se radi i paničnom brzinom. Stiglo se negdje do Vrgorca, točnije do izlaza Ravča.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Prema Zagrebu Sudarila se dva kamiona: Zbog istjecanja nafte zatvoren dio autoceste Mjesto nesreće na A6 Završen očevid Nesreća na A6: Sudarila se dva teretna vozila, jedno u potpunosti izgorjelo

Radovi napreduju, bageri na sve strane, a mještani ističu da im je najveći problem miniranje. Kažu kad zatutnji - kao da će se krov srušiti.

Mještani smatraju kako se minira prevelikim količinama eksploziva samo da radovi idu što brže. Stoga, već mjesecima nazivaju policiju i obilaze državno odvjetništvo, no, svi odbijaju odgovornost.

Istovremeno, revoltirano pokazuju napukline na kućama. U pojedinim sobama crte su po svim zidovima. Kišnih dana se užasavaju jer voda već prodire. A kuća izgrađena kreditom.

Keramičke pločice, rubovi zidova, septičke jame, sve stradava kažu. A svako novo tutnjanje mine novi je strah od oštećenja.

Ovu dionicu drži građevinsko poduzeće Ingra. A Ingra tvrdi, miniranje je čak ispod dozvoljenih granica.

Štoviše, iz Ingre neslužbeno dodaju da mještani samo žele neosnovano izvući novac za odštete. Na tu informaciju naši sugovornici iz Ravče revoltirano kažu - ako lažemo mi - ne lažu zidovi. 

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene