Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Autocesta Zagreb - Ploče naveliko napreduje. Do kraja godine stići će blizu Vrgorca i imat ćemo novi izlaz - Ravča. Sretni su zbog toga i mještani Ravče, međutim njima ispod kuća nastavlja se gradnja trase prema jugu i tu je problem. Kažu, od miniranja su im se već raspukli zidovi kuća.


Mnogi nagađaju hoće li i koliko recesija usporiti radove na autocesti prema Pločama. No, za sada, radi se i po kiši, a neki stanovnici uz trasu misle da se radi i paničnom brzinom. Stiglo se negdje do Vrgorca, točnije do izlaza Ravča.

Vezani članci Snijeg u Gorskom kotaru FOTO Snijeg zabijelio Hrvatsku: Idilični prizori diljem unutrašnjosti, ali stigli i problemi u prometu Prave majstorije Njima mogu pomoći samo hitne intervencije, prekasno su shvatili što se događa

Radovi napreduju, bageri na sve strane, a mještani ističu da im je najveći problem miniranje. Kažu kad zatutnji - kao da će se krov srušiti.

Mještani smatraju kako se minira prevelikim količinama eksploziva samo da radovi idu što brže. Stoga, već mjesecima nazivaju policiju i obilaze državno odvjetništvo, no, svi odbijaju odgovornost.

Istovremeno, revoltirano pokazuju napukline na kućama. U pojedinim sobama crte su po svim zidovima. Kišnih dana se užasavaju jer voda već prodire. A kuća izgrađena kreditom.

Keramičke pločice, rubovi zidova, septičke jame, sve stradava kažu. A svako novo tutnjanje mine novi je strah od oštećenja.

Ovu dionicu drži građevinsko poduzeće Ingra. A Ingra tvrdi, miniranje je čak ispod dozvoljenih granica.

Štoviše, iz Ingre neslužbeno dodaju da mještani samo žele neosnovano izvući novac za odštete. Na tu informaciju naši sugovornici iz Ravče revoltirano kažu - ako lažemo mi - ne lažu zidovi. 

Više u video prilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju