Tanjur, ilustracija (Foto: Pixabay)
Tanjur, ilustracija (Foto: Pixabay) Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede u ponedjeljak je izvijestilo potrošače da je s tržišta povuklo set za jelo "Bamboo Azue" podrijetlom iz Kine, zbog utvrđene migracije melamina.


"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda 23987 Babymoov set za jelo 'Bamboo Azur', A005510 i 23988 Babymoov set za jelo 'Bamboo Peach', A005511, podrijetlom iz Kine, zbog utvrđene migracije melamina", priopćila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Opet raste broj novooboljelih u Kini: U nedjelju prijavili sedam novih slučajeva zaraze Testiranje na koronavirus u Kini Stotine sela na sjeveroistoku Kine opet u karanteni nakon pojave novih slučajeva zaraze koronavirusom

Distributer tog proizvoda je kineska tvrtka TAIZHOU DO-IT IMP. & EXP. CO. LTD, uvoznik je francuska tvrtka BABYMOOV GROUP, a na hrvatsko tržište ga stavlja tvrtka MEDIA COMMERCE iz Zagreba.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europske zajednice br.1935/2004 o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom.

Inače, melamin je kemijski spoj ugljika, dušika i vodika koji se prvenstveno koristi u proizvodnji plastike otporne na vatru i toplinu.

(Hina)