Tanjur, ilustracija (Foto: Pixabay)
Tanjur, ilustracija (Foto: Pixabay)

Ministarstvo poljoprivrede u ponedjeljak je izvijestilo potrošače da je s tržišta povuklo set za jelo "Bamboo Azue" podrijetlom iz Kine, zbog utvrđene migracije melamina.


"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda 23987 Babymoov set za jelo 'Bamboo Azur', A005510 i 23988 Babymoov set za jelo 'Bamboo Peach', A005511, podrijetlom iz Kine, zbog utvrđene migracije melamina", priopćila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Vezani članci Aleksandar Vučić (Foto: Pixell) Srbija bi mogla konkurirati Aziji: Najveće rezerve dragocjenog metala možda su zakopane u zaboravljenom kutu Europe Domišljati majmun (Foto: Screenshot/YouTube) Majmuni postaju prepametni za zatočeništvo, kapucin naoštrio kamen i razbio staklo

Distributer tog proizvoda je kineska tvrtka TAIZHOU DO-IT IMP. & EXP. CO. LTD, uvoznik je francuska tvrtka BABYMOOV GROUP, a na hrvatsko tržište ga stavlja tvrtka MEDIA COMMERCE iz Zagreba.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europske zajednice br.1935/2004 o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom.

Inače, melamin je kemijski spoj ugljika, dušika i vodika koji se prvenstveno koristi u proizvodnji plastike otporne na vatru i toplinu.

(Hina)