Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio, pa se žali

Zbog loših uvjeta u Zadru, Stričak će kaznu služiti u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač kamiona Miljenko Stričak, osuđen na osam i pol godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u tunelu Ledenik u kojoj su poginule dvije majke i dvoje djece, premješten je iz zadarskog pritvora na poseban odjel zagrebačke uprave za zatvorski sustav.

Stričak je nepravomoćno osuđen u rujnu ove godine, a zatražio je da kaznu počne izdržavati i prije nego je presuda postala pravomoćna.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Slika nije dostupna Stričaku do daljnjeg odgođeno suđenje

Odluku o tome gdje će služiti kaznu Stričak će čekati u Zagrebu, s obzirom na to da se žalio na loše uvjete u zadarskom pritvoru. 

>> Obitelji zgrožene kaznom

>> Slanje SMS-a prije nesreće nije važno?!

Podsjetimo, Miljenko Stričak vozio je tegljač 28. srpnja 2006. godine kada je na dionici između tunela Sv. Rok i Zadra na autocesti Zagreb - Split, 100 metara prije sjevernog izlaza iz tunela dugačkog 740 metara udario u automobil u kojem su bile dvije majke s djecom.

Nesreću je izazvao Stričak koji je neprilagođenom brzinom naletio na kolonu koje se kretala ispred njega. U nesreći su sudjelovala dva šlepera i šest auta, od kojih je jedan vukao prikolicu s brodom.

U trenutku nesreće ograničenje brzine na autocesti bilo je 60 kilometara na sat. Kolona se kretala tom brzinom prema tunelu Sv. Rok, a šleper je dojurio brzinom od oko 100 kilometara na sat.

Suđenje 25-godišnjem Miljenku Stričaku trebalo je započeti u travnju prošle godine, ali je odgođeno zbog njegovog navodnog pokušaja samoubojstva. Na čitanju optužnice Stričak je izjavio da ju ne razumije te da se ne želi očitovati.

Istraga stravične prometne nesreće u tunelu Ledenik sadržavala je brojne kontroverze. Uz pokušaj samoubojstva Miljenka Stričaka tu su još i nestanak tahografa iz tegljača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene