Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestanak Antonije Bilić

Hoće li dati korisne informacije: Paravinja se sutra obraća sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najmučnijih zločina o kojemu se mjesecima priča jest onaj nestanka maloljetne Antonije Bilić. Sudbina djevojke se i dalje ne zna, no u petak će biti poznata presuda Draganu Paravinji za njezino ubojstvo.

Tužiteljstvo će najvjerojatnije zatražiti maksimalnu zatvorsku kaznu koja iznosi 40 godina. Obrana je pak ponudila dokaze koji bi trebali rezultirati drugačijom presudom. Iznošenje završnih riječi trajalo je gotovo sedam sati. Najprije se sudskom vijeću obratila Ankica Giljanović, odvjetnica Dragana Paravinje po službenoj dužnosti. Nakon toga Vijeću se obratilo i tužiteljstvo i opunomoćenik obitelji Bilić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćno osuđen: Paravinja glasno negodovao, Antonijina sestra u suzama. VIDEO KRIV JE! Paravinja osuđen na 40 godina: Bahato napustio sudnicu Slika nije dostupna Nepravomoćno Presuda Paravinji koncem rujna

Svoju završnu riječ iznosi sutra Paravinja. Tko zna, možda se dogodi čudo, pa kaže neku krucijalnu informaciju o nestanku Antonije.

Obitelj Bilić danas nije bila u sudnici. 'Obitelj je vrlo teško i vrlo emotivno primila ovaj završetak postupka. U teškoj su situaciji, u vrlo zahtjevnoj situaciji. Strašno im teško pada to iščekivanje, posebno što su očekivali možda i drugačiji istup, makar da se sazna što je s Antonijom, je li živa? To bi ih u ovom trenutku najviše zadovoljilo', rekao je Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić.

Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja 2011. na mostu preko Čikole kako ulazi u Paravinjin kamion.Postoji jedan jedini svjedok. 'Vozač je negdje između 30 i 35 godina, zalizane crne kose', kazao je svjedok Frane Bilić.

Kreće najveća potraga ikad. Stotine policajaca, GSS-ovaca, mještani, vojska, specijalci. Sve uzalud. Na izlazu s autoceste uskoro je pronađen kamion. I u njemu ključni dokaz. DNA tragovi koji pripadaju nesretnoj djevojci.

Paravinja bježi u Bosnu. Uskoro ga uhićuju. U nazočnosti odvjetnika hrvatskim istražiteljima u Banja Luci priznaje ubojstvo, detaljno opisuje mjesto gdje je bacio tijelo. No samo par dana kasnije sve demantira. 'Od mene je iznuđena izjava', kazao je Paravinja u lipnju prošle godine.

>> Paravinja iznio obranu: Nisam kriv!

Paravinjina obitelj koja živi i u Srbiji ne sumnja u njegovu nevinost. 'Za nestanak ove djevojke, da ju je on ubio, to nije sigurno. Ja to nikako ne mogu vjerovati, niti mogu prihvatiti i sigurna sam u to da on to nije uradio', kazala je Ruža Paravinja, majka Dragana Paravinje.

U obitelji Bilić od prvog dana nestanka vjeruju u čudo. Pravni stručnjaci tvrde - iako tijelo nije pronađeno, zatvoren je krug indicija ima dovoljno dokaza za osuđujuću presudu. Tijekom jutra na šibenskom sudu počinje iznošenje završnih riječi. Presuda će biti u petak u 9 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene