Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odblokiran granični prijelaz

Završio prosvjed seljaka u Slavonskom Šamcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon petosatne blokade pristupnih cesta prema međudržavnom graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom u Slavonskom Šamcu, oko 16 sati proizvođači iz Brodsko-posavske županije maknuli su svoja 22 traktora i omogućili normalan prijelaz granice.

Seljaci su prekinuli blokadu nakon što su iz Zagreba primili vijest da je postignut dogovor s predstavnicima Vlade. 'S ovim što mi je rečeno djelomično sam zadovoljan, ostaje problem pšenice za koju tražimo 1,25 kuna po kilogramu. U ponedjeljak ćemo imati više pojedinosti, pa ćemo vidjeti ima li razloga zadovoljstvu', kaže Josip Ostojčić, dopredsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje. Na prosvjedu u Slavonskom Šamcu on je okupio četrdesetak nezdovoljnih poljoprivrednika iz istočnoga dijela Brodsko-posavske županije. Neki su s prosvjeda otišli razočarani, poručujući kako im je žao što su političari opet uspjeli razjediniti seljake.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti"

Blokada prošla bez incidenata 

Blokada graničnog prijelaza prošla je bez incidenata. Nakon upozorenja prosvjednika da krše zakon, policija je promet preusmjeravala na granične prijelaze u Slavonskom Brodu i Županji, a poljoprivrednici su svakih sat vremena na 15 minuta propuštali vozila preko graničnog prijelaza. Načelnik PU brodsko-posavske Mijo Kršić rekao je da će se narednih dana vidjeti ima li elemenata za podnošenje prekršajnih prijava protiv prosvjednika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene