Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitana kakvoća vode

Zavod za javno zdravsvo: Ušće Neretve sigurno za kupanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon napisa u sarajevskim dnevnim novinama da je ušće Neretve zagađeno opasnom bakterijom, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije objavio je kako je stanje ipak zadovoljavajuće.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ponovno je ispitao kakvoću mora na dvjema plažama, i to na ušću Opuzenu i ušću Pločama, te je utvrdio da su more i Neretva sigurni za kupanje.

Pročitajte i ovo Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes Ilustracija Građani bijesni Gradsko vijeće Splita na tematskoj sjednici o zagađenju kod Sjeverne luke

Tragom prošlotjedne informacije, koju je prenio sarajevski 'Dnevni avaz', da je rijeka Neretva onečišćena na području Mostara, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ponovno je ispitao kakvoću mora na dvjema plažama - na ušću Opuzenu i ušću Pločama.

>> NERETVA OPASNA ZA KUPANJE: Zagađena fekalnim bakterijama!

Riječ je o dvjema plažama na koje izravno utječe rijeka Neretva.

Kako ističu u Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, ponovnim uzimanjem uzoraka utvrđeno je da dobiveni rezultati odgovaraju uredbi o kakvoći mora za kupanje te je na tim plažama kupanje dopušteno.

Uzeta su i dva uzorka rijeke Neretve, i to na velikoj skakaonici te na rivi u Opuzenu, gdje je kakvoća vode zadovoljavala sve uvjete.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ističu kako je problem to što nema sustavnog praćenja kakvoće vode u rijeci Neretvi jer na njoj nema označenih kupališta pa se zato kakvoća vode niti ne ispituje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene