Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mostar najproblematičniji

NERETVA OPASNA ZA KUPANJE: Zagađena fekalnim bakterijama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijeka Neretva u južnom dijelu svog toka opasno je zagađena bakterijama. Pokazuju to nalazi Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije koji će posebenu analizu provesti i s kolegama u Hrvatskoj.

Vijest je objavio danas sarajevski Dnevni avaz prenoseći nalaze Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije. Posljednje analize koje su proveli stručnjaci tog zavoda pokazale su kako je u Neretvi zabilježena iznimno visoka koncentracija bakterija poput escherichie coli, enterococus faecali i serratia.

Te bakterije mogu izazvati teške bolesti poput sepse, meningitisa te infekcija gastrointestinalnog i urogenitalnog trakta. Koncentracija opasnih bakterija zabilježena je količinama većim od 20 tisuća kolonija u litri vode što znači automatsku zabranu kupanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nađeni komadići wc papira Nemojte se kupati! More na šest dubrovačkih plaža onečišćeno fekalijama Slika nije dostupna onečišćenje Zbog fekalija u moru na dvije plaže na Korčuli nije sigurno kupanje

>> FOTO U Neretvi ulovio jednu od najrjeđih riba!

Zavod za javno zdravstvo
HNK najavio je kako će zbog ovakvog stanja u suradnji s nadležnim tijelima Hrvatske provesti posebnu analizu ispravnosti vode u Neretvi kako bi se utvrdio točan stupanj njezina zagađenja u cijelom toku.

Procjena je kako je pojačano zagađenje Neretve posebice izraženo na području Mostara gdje nema prečistača otpadnih voda pa se tamo izravno u rijeku izlijevaju otpadne tvari i fekalije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene