Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastarjele zgrade i oprema - to je slika većeg dijela našeg sustava obrazovanja, no ima i pozitivnih primjera. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva imaju najmoderniji laboratorij iz područja pogonske tehnike u ovom djelu Europe.


Onda i ne čudi što studenti FER-a nagrade kupe gdje god dođu, a ni pronalazak posla nakon falkulteta nije problem. 'Većinu svog vremena provodim u ovom laboratoriju, a intenzivno zadnjih godinu dana kad smo radili na modernizaciji', rekao je Damir Sumina.

Vezani članci U Zagrebu otkriven labaratorij za proizvodnju amfetamina - 1 Breaking Bad na zagrebački način: Pronađen laboratorij za proizvodnju amfetamina na više katova Zagrebačka policija otkrila laboratorij za uzgoj marihuane - 1 Zagrebačka policija otkrila laboratorij za uzgoj marihuane: Uhićen 28-godišnjak

I sam bivši student, a sada docent, svjestan je koliko su moderni uvjeti rada važni. 'Prije modernizacije nije bio velik interes studenata za ovaj laboratorij, ali nakon modernizacije sve više se povećava interes i sve je veći trend da imamo sve više studenata u laboratoriju i da oni rade na ovako modernoj opremi', rekao je Sumina.

Laboratorij je napravljen u suradnji s privatnim sektorom, a ta je suradnja za ovaj Fakultet presudna. 'To je zapravo u strateškom planu razvoja ovog fakulteta, suradnja s gospodarstvom, posebno nacionalnim gospodarstvom', rekao je dekan dr. Nedjeljko Perić.

'Između svih inženjera koji su kod nas je 300 inžinjera koji su softverski, koji rade softver za naše korisnike u cijelom svijetu. Bitno je reći da je to izvoz preko 30 milijuna eura godišnje i, što je najvažnije od svega, to je izvoz čiste hrvatske pameti', rekao je Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemens. Dokaz je to da je kvaliteta obrazovanja na ovome faluktetu zaista na svjetskoj razini.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju