Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva počela je danas provoditi hitne mjere na zatrpavanju ogradnog zida kako bi se spriječilo daljnje urušavanje objekta bivše tekstilne tvornice "Nada Dimić" u Erdoedyjevoj ulici, priopćilo je Ministarstvo.


U priopćenju se navodi da je građevinska inspekcija jučer naredila investitoru provedbu hitnih mjera, ali ih on nije započeo provoditi, niti se pojavio na gradilištu. 

Vezani članci Građani Miamija odaju počast poginulima u urušavanju stambene zgrade Iz srušenog kompleksa u Miamiju izvučeno još jedno tijelo, 61 osoba se smatra nestalom: "Brojka nas je potresla" Rušenje zgrade kompleksa u Miamiju VIDEO Zbog nadolazeće oluje srušili ostatke stambenog kompleksa u Miamiju, privremeno obustavili potragu za nestalima

Stoga je građevinska inspekcija danas poslijepodne, čim je policija provela istražne radnje, uvela ugovornog izvođača koji će zatrpati ogradni zida na račun investitora, navodi Ministarstvo. 

Ističe i da je građevinska inspekcija u nadležnom uredu Grada Zagreba preuzela građevinsku dozvolu i utvrdila da je izdana investitoru poslovni centar Krešimir d.o.o. iz Zagreba, Amruševa 7. 

>> Zgrada se urušila zbog nezakonitog potkopavanja temelja

>> Video: Novo urušavanje zgrade u Zagrebu

Ministarstvo je jutros također priopćilo da je građevinska inspekcija jučer zatvorila gradilište u Erdoedyjevoj ulici i zabranila daljnju gradnju nakon što je utvrđeno da se izvode radovi koji nisu u skladu s ishođenim dozvolama, te bez nadzora i odgovarajuće dokumentacije na gradilištu, a što je protivno zakonu.

Podsjećamo, na gradilištu budućeg poslovnog centra Krešimir, u Erdoedyjevoj ulici 16, jučer popodne oko 15 sati, urušio se dio zgrade bivše tekstilne tvornice "Nada Dimić", inače zaštićenog spomenika kulture. 

Do urušavanja je došlo kada je radnim strojem iskopana zemlja uz temelje te zgrade radi izgradnje podzemne garaže. 

U urušavanju nitko nije ozlijeđen. Do ponovnog urušavanja još jednog dijela unutar tog kompleksa došlo je sinoć oko 19,50 sati.

Na terenu bivše tvornice "Nada Dimić" već dva i pol mjeseca izvode se radovi na izgradnji poslovnog centra Krešimir čiji je investitor tvrtka poznatog splitskog poduzetnika Željka Keruma, TP Kerum.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju