Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik Domagoj Rešetar, član odvjetničkog tima Ivice Krnjaka, drugooptuženog za ratni zločin u Osijeku 1991. u tzv. slučaju selotejp, za koji se postupak vodi na Županijskom sudu u Zagrebu, izvijestio je novinare da su danas zatražili izuzeće Suda, svih sudaca i predsjednice toga suda Mirjane Rigljan.


Rešetar je istaknuo da su 'postupanjem Izvanraspravnog i Raspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu povrijeđena temeljna prava njegova branjenika koja su regulirana kaznenim postupkom'.

Vezani članci Josip Grubeša, ministar pravde BiH Ministar pravde BiH o zamolnici i optužbama za ratne zločine: "Moglo bi se dogoditi da se raspiše tjeralica za njima" Pripreme za obilježavanje 26. obljetnice Oluje u Kninu - 1 Ministarstvo pravosuđa o zahtjevima iz BiH: Ne radi se o optužnicama već o zamolnici za međunarodnu pravnu pomoć

Dodao je kako 'na glavnoj raspravi 14. prosinca ove godine Raspravno vijeće nije odlučilo o pritvoru drugooptuženika Ivice Krnjaka, već je netočno navelo da je Vrhovni sud potvrdio rješenje o produljenju pritvora', što tvrdi 'nije istina'.

Vrhovni je sud 'dan prije ukinuo rješenje Izvanraspravnog vijeća i predmet vratio na ponovno odlučivanje', kazao je Rešetar, dodavši kako je raspravni sudac 'trebao odlučiti o novom određivanju ili ukinuću pritvora, a to nije učinio'.

O našem će zahtjevu odlučivati Vrhovni sud, rekao je.