Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatraženo izuzeće županijskog suda u Zagrebu u slučaju selotejp

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Domagoj Rešetar, član odvjetničkog tima Ivice Krnjaka, drugooptuženog za ratni zločin u Osijeku 1991. u tzv. slučaju selotejp, za koji se postupak vodi na Županijskom sudu u Zagrebu, izvijestio je novinare da su danas zatražili izuzeće Suda, svih sudaca i predsjednice toga suda Mirjane Rigljan.

Rešetar je istaknuo da su 'postupanjem Izvanraspravnog i Raspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu povrijeđena temeljna prava njegova branjenika koja su regulirana kaznenim postupkom'.

Pročitajte i ovo Istraga; ilustracija - 2 što je u pozadini? Hrvatska traži istragu zbog smrti Alekseja Navaljnog: "Moguće je da će se iste stvari događati hrvatskim političarima" Ilustracija Krađa kod Karlovca Mjesecima ih sušila: Umirovljenici netko ukrao suhomesnate proizvode, pogledajte kolika je šteta

Dodao je kako 'na glavnoj raspravi 14. prosinca ove godine Raspravno vijeće nije odlučilo o pritvoru drugooptuženika Ivice Krnjaka, već je netočno navelo da je Vrhovni sud potvrdio rješenje o produljenju pritvora', što tvrdi 'nije istina'.

Vrhovni je sud 'dan prije ukinuo rješenje Izvanraspravnog vijeća i predmet vratio na ponovno odlučivanje', kazao je Rešetar, dodavši kako je raspravni sudac 'trebao odlučiti o novom određivanju ili ukinuću pritvora, a to nije učinio'.

O našem će zahtjevu odlučivati Vrhovni sud, rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene