Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znate li da izdvajanjem svega nekoliko sati svojega slobodnog vremena na tjedan možete učiniti mnogo dobra što su odavno shvatile tete pričalice,vrijedne volonterke udruge Portić.


One pričama svake večeri donose osmijeh na lice malih pacijenata riječke dječje bolnice. Pričalice na odjelu za hematologiju i onkologiju dječje bolnice u Rijeci mališani s nestrpljenjem očekuju.

Vezani članci Odred izviđača (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Najveće logorovanje u Hrvatskoj: 1000 mladih priprema se za "Deset izviđačkih čuda" Slika nije dostupna UMJESTO NA MORE... Žrtvovala ljeto kako bi pomagala

'Ovakav projekt olakšava njihov boravak u bolnici i definitivno čini malu kariku u tom dugom i teškom lancu njihova liječenja', pojasnila je ravnateljica Odjela. Tih sat vremena mnogo znači roditeljima koji su nerijetko sa svojom djecom u bolnici od njihova buđenja pa sve dok navečer ne zaspe.

Pričanje priča mnogo znači i djeci znači koja vole tete pričalice koje ne samo da pričaju priče nego se i igraju s djecom.
Dvadesetak volontera uspije se organizirati ne bi li djeci na  odjelu čitali baš svake večeri u tjednu. Akciju bi voljeli proširiti i na ostale odjele pa pronađete li u sebi volje i vremena pozivaju vas da im se pridružite.