Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak drame na Ugljanu

Nauta Lamjana: Zaštitari i policija spriječili ulazak radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po nalogu novog stečajnog upravitelja, zaštitari i policija spriječili su danas ulazak četrdesetorice radnika u brodogradilište Nauta Lamjana

Zaštitari i policija danas su spriječili ulazak četrdesetorice radnika u brodogradilište Nauta Lamjana na Ugljanu, doznaje se od sindikalnog povjerenika u tom brodogradilištu Marija Košte.

Pročitajte i ovo Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno

'Nas četrdesetak jutros smo došli na ulaz u brodogradilište, ali nam zaštitari uz pomoć policije nisu dozvolili ulazak, a rekli su da su dobili nalog od novog stečajnog upravitelja Aleina Khana da tako postupe', rekao je Košta Hini.

Nauta Lamjana: Samo deset radnika pozvano na posao, sindikalnom povjereniku otkaz!

Radnici su čekali oko sat i pol da uđu u brodogradilište, ali kako im to nije bilo omogućeno razišli su se bez izgreda. Novi stečajni upravitelj poručio je da na posao može doći samo deset radnika, no svi su se radnici međusobno solidarizirali i nastupaju zajedno, jer žele da se svima omogući povratak na posao, istaknuo je Košta i najavio kako će i sutra svih 40 radnika doći pred brodogradilište i tražiti da ih se pusti na posao.

'Trenutno u brodogradilištu ima oko 40 brodova i jahti na kojima treba obaviti remont, a kod nekih je taj posao pri kraju i treba ih puštati u more, ali budući da je radnicima onemogućen ulazak svi ti poslovi sada stoje', kazao je Košta.

Potvrdio je kako je njemu, kao šefu proizvodnje, i izvršnom direktoru brodogradilišta Ivi Baljkasu stečajni upravitelj Khan dao otkaz.

'Žalit ću se na takvu odluku stečajnog upravitelja, no spreman sam idućih petnaestak dana raditi i besplatno samo da se blagovremeno završe poslovi na remontu brodova', ustvrdio je Košta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene