Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Svi se boje"

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Bezazlena šetnja pretvorila se u noćnu moru: "Supruga se skriva iza mene, ja sam krenuo braniti njezin i svoj život"

Aktualno Galerija Napadi pasa na ljude u Zagrebu - 4 Napadi pasa na ljude u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Napadi pasa na ljude u Zagrebu - 2 Napadi pasa na ljude u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Napadi pasa na ljude u Zagrebu - 3 Napadi pasa na ljude u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Napadi pasa na ljude u Zagrebu - 1 Napadi pasa na ljude u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Napadi pasa na ljude u Zagrebu - 5 Galerija 1/8 >>
U Zagrebu su se zaredali napadi pasa na ljude. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

Bezazlena jutarnja šetnja za bračni par u zagrebačkoj Dubravi pretvorila se u noćnu moru.

"Susjedov pas na ulici, odvezan, bez brnjice, bez nadzora, nije bio na lajni. Kreće prema nama, supruga se skriva iza mene, ja sam, naravno, krenuo braniti njezin i svoj život", ispričao je za Dnevnik Nove TV muškarac koji je sa suprugom bio žrtva napada.

Da je pas slobodno šetao zabilježile su i nadzorne kamere. Riječ je o pasmini dogo canario, težine oko 60 kilograma. A da se radilo o borbi za život, potvrđuju i fotografije ozljeda.

"On mi je izgrizao kompletno lijevu ruku, i desnu u jednom trenutku dok smo se doslovce borili. Supruga je čučnula iza mene, skrivala se, držala je ruku na glavi. Ugrizao ju je prvo za ruku, a kako je od boli pomakla ruku, onda ju je ugrizao za glavu. Ozljede su okarakterizirane kao teške i dobili smo cjepivo protiv bjesnoće", govori žrtva.

U sve je uključena policija, ali i veterinarska inspekcija koja je psa oduzela 23-godišnjem vlasniku te ga privremeno prebacila u sklonište Dumovec na daljnje promatranje. Iz državnog inspektorata kažu - tek nakon prikupljanja svih informacija utvrdit će se što će dalje biti sa psom.

Muškarac je zadobio više ozljeda po rukama, a njegova supruga teške ozljede na glavi

Dramatično je bilo i za devetogodišnje dijete u drugom zagrebačkom kvartu, a njegova majka ispričala nam je kako je došlo do napada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bitka s investitorom Što se to događa u maloj istarskoj općini? "Tvrtka mora snositi odgovornost za učinjenu štetu"

"To se dogodilo doslovce pred našim stanom. Dijete je došlo u krvi, došlo je uplašeno i reklo je da ga je ugrizao pas. Ja nisam vidjela koji je to pas, o kojoj je točno vrsti riječ, međutim, prema mjestu ugriza i prema širini zagriza i otisku zuba rekla bih da je nekakva veća pasmina u pitanju. Moja djeca nisu izašla van od subote, boje se, svi se boje", rekla je Helena Andračić, majka ozlijeđenog dječaka. 

Dječak je nakon napada završio u Klaićevoj bolnici, a o svemu su obavijestili policiju. U deset mjeseci ove godine utvrđeno je ukupno 1139 različitih prekršaja protiv neodgovornih vlasnika pasa.

Socijalizacija pasa još uvijek nije obvezna, a mnogi smatraju da bi trebala biti.

"Mi smo nadležnom ministarstvu još 2021. godine dali jasne prijedloge i tražili, upravo da se spriječe ovakve situacije, da se propišu pravilnikom o opasnim psima preventivne mjere za pasmine koje su u nekim državama već ilegalne, koje su pokazale da u krivim rukama mogu biti zaista opasne", rekao je Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja.

Jer osnovno je pravilo da nisu svi psi za svakoga.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene