Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim je stranicama objavio savjete za zdravo ljeto. Hrvatskom hara već peti toplinski val ovo ljeto i potrebno je dodatno paziti na svoje zdravlje.
"Rajčica, krastavac, paprika, zeleno lisnato povrće, lubenica, dinja i breskva koji su bogati vodom, vitaminima i mineralima čine idealan ljetni obrok. Vrijeme je da uživamo u laganim, osvježavajućim i raznobojnim obrocima koji se brzo pripremaju. Umjesto slane, masne i teške hrane na stolu neka se nađu šarene salate, tople i hladne juhe, svježi voćni i povrtni sokovi", napisali su.
Zatim su naveli i nekoliko savjeta koji bi ljudima dobro došli tijekom pripreme roštilja. A nakon roštilja - valja se zasladiti. Zato su naveli i dva recepta za vrhunske deserte - sladoled od jogurta s malinama i kremasta banana.
Pročitajte i ovo
imate li ga u kuhinji?
Zbog pesticida povlači se još jedan proizvod s polica hrvatskih trgovina
Pročitajte i ovo
Hrvatska iz minute u minutu
U Hrvatskoj zaraženo još 308 osoba, preminulo dvoje oboljelih: U jednoj županiji otkriveno širenje koronavirusa sa svadbe
Nakon obilatog obroka vrijeme je i za unos tekućine. Ako ne volite običnu vodu, uvijek je možete aromatizirati s narančom i mentom ili krastavcem i borovnicama, navode iz HZJZ-a.
Više informacija i detalje o receptima pogledajte ovdje.