Zgrada na adresi Vukovarska ulica 56 u Zagrebu
Zgrada na adresi Vukovarska ulica 56 u Zagrebu Foto: Screenshot/Google Maps

Dio zaposlenih u uredima Grada Zagreba i Porezne uprave na adresi Vukovarska ulica 56 u Zagrebu u strahu su za svoje živote. Jedna od zaposlenica navodi - tjednima rade u zgradi koja ima crvenu naljepnicu, no o tome nitko ne govori. Iz Grada Zagreba i Porezne uprave tu su informaciju demantirali.


Zaposleni u gradskim uredima i uredima Porezne uprave na adresi Vukovarska ulica 56 u Zagrebu svakodnevno odlaze na posao.

Vezani članci Upozorenje za moguću pojavu tsunamija, ilustracija Snažan potres od 7,1 po Richteru zabilježen kod Australije: Izdano upozorenje za tsunami Ilustracija "Dobro je grunulo": Stanovnike Zagreba uznemirila snažna detonacija, otkrivamo o čemu je riječ

Jedna od zaposlenica za DNEVNIK.hr navodi da se dio njih boji za svoje živote. Dodaje da im je tek jučer rečeno da zgrada ima crvenu naljepnicu, no da je dio zaposlenika ostao na svojim radnim mjestima dok su drugi otišli doma.

Iz Grada Zagreba i Porezne uprave demantiraju te informacije i poručuju - zgrada nema crvenu naljepnicu.

Odgovor Grada Zagreba prenosimo u cijelosti.

"Zgrada na lokaciji Vukovarska 56 nema crvenu naljepnicu. Trenutačno se izvode radovi na sanaciji vanjskih bočnih betonskih stupova, za što je projekt predviđen i prije potresa iz ožujka prošle godine.

Potpuno nam je razumljiv strah dijela zaposlenika zbog učestalih potresa koji su nas pogodili u zadnjih deset mjeseci, stoga je i uputno da na tom dijelu zgrade na kojoj se izvodi sanacija dio zaposlenika bude upućen na udaljeni rad (rad od kuće). Sva ostala unutarnja oštećenja u zgradi su najvećim dijelom sanirana", odgovorili su iz Grada Zagreba za DNEVNIK.hr.

Odgovor smo dobiili i od Porezne uprave.

"Službenici Ministarstva financija, Porezne uprave, Područnog ureda Zagreb, Ispostave Trnje rade na adresi Ulica grada Vukovara 56. Ovlašteni inženjer građevinarstva je pregledao zgradu na navedenoj adresi i utvrdio da su u zgradi manja ili nikakva oštećenja, te je u prostoru moguće obavljanje poslovne aktivnosti. Zgrada nije dobila crvenu naljepnicu, niti je ona istaknuta na zgradi. Službenici Porezne uprave rade i danas na navedenoj adresi te nitko od njih nije otišao doma.

Kao što smo već i prije nekoliko dana odgovorili na upit medija, Porezna uprava brine o sigurnosti svojih službenika te sigurnosti stranaka koje svakodnevno dolaze u urede Porezne uprave. Zbog sigurnosti su već ranije i preseljeni službenici Porezne uprave iz onih zgrada za koje su ovlašteni procjenitelji dali mišljenje da su nesigurne i stoga se uopće ne može dovoditi u pitanje preseljenje i službenika Ispostave Trnje da je to bilo potrebno", odgovorili su iz Porezne uprave na naš upit.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju