Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla i zadnja ponuda Švedske

Započeo proces evaluacije ponuda za nabavu aviona, ovo su zemlje koje su u igri

Borbeni avion, ilustracija - 1
Borbeni avion, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Započeo je proces evaluacije pristiglih ponuda za nabavu višenamjenskog borbenog aviona, javljaju iz Ministarstva obrane.

Najbolju i konačnu ponudu (BAFO) 10. studenog 2020. dostavio je SAD za novi avion F-16 Block 70 i korišteni izraelski avion F-16 Block 30 te Francuska Republika za korišteni avion Rafale, dok je Kraljevina Švedska svoju "najbolju i konačnu ponudu (BAFO)" za novi avion JAS-39 C/D Gripen predala tijekom današnjeg dana. 

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Ivan Anušić Strategija i dinamika Prvi Rafalei uskoro u Hrvatskoj: Anušić otkrio kada dolaze i najavio izmjene još jednog zakona

Proces donošenja odluke na državnoj razini započet će početkom 2021. godine, a uključuje mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora i Vijeća za obranu te Odluku Vlade Republike Hrvatske o najpovoljnijoj ponudi za višenamjenski borbeni avion.

"Podaci su klasificirani i s naše strane, i od ponuditelja. Dok traje proces evaluacije i odabira najbolje ponude, ne možemo s detaljnim podacima izlaziti u javnost", poručuju iz MORH-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene