Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljeno 52 posto teritorija RH

Započelo ažuriranje ARKOD parcela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema planu zanavljanja digitalnih ortofoto karata u 2011. godini snimljeno je 52 posto teritorija RH. Sve snimljene parcele ulaze u ARKOD - sustav za identifikaciju zemljišnih parcela.

Snimljeno je i područje šibensko-kninske županije i jučer je započelo ažuriranje poljoprivrednih ARKOD parcela. Ažuriranje se obavlja u regionalnim uredima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju gdje su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivednih gospodarstava. Regionalni uredi Agencije u šibensko-kninskoj župaaniji nalaze se u Šibeniku, Kninu i Drnišu, javlja portal Lokalna Hrvatska.

Pročitajte i ovo Presuda: Ilustracija - 1 POZIVAO NA NASILJE Vrhovni sud prelomio: Snimka s govorom vjeroučitelja zakonit je dokaz Slika nije dostupna "Ovo je tek početak" Kakav obrat u megaaferi Ine! USKOK ima dokaze da je ministar Filipović lagao? Spominje se još jedno ime blisko Plenkoviću

Upravo je ažurno stanje ARKOD parcela, sukladno postojećim digitalnim ortofoto kartama (avionskim snimkama), jedan od uvjeta za dobivanje poljoprivrednih potpora.

Temeljem Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta promjene u ARKOD-u mogu inicirati:

1. Poljoprivredna gospodarstva, ako je došlo do promjene ARKOD podataka
2. Agencija prilikom zanavljanja DOF-a, pri čemu su ustanovljena odstupanja
3. Agencija na temelju rezultata provedene vizualne provjere, kontrole daljinskim istraživanjem ili kontrole na terenu, ako su ustanovljena odstupanja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene