Počeli su istražni radovi u moru za gradnju Pelješkog mosta.

Galerija


Iz Komarne se uživo za Vijesti Nove TV u 17:00 sati javila reporterka Paula Klaić Saulačić koja je razgovarala s Đurom Mihalićem, voditeljem tima inženjera za Pelješki most.

Vezani članci Kineski radnici u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kako žive kineski graditelji Pelješkog mosta: "Malo troše, ali radi mosta ćemo sve to podnijeti" Radovi na Pelješkom mostu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Austrijski Strabag podnio žalbu: Ponovno komplikacije s odabirom izvođača pristupnih cesta Pelješkom mostu

"Ovdje se nalaze dvije platforme, a svaka na sebi ima bušačku garnituru, te se započelo s radom na dodatnim geotehničkim istražnim radovima u svrhu eliminacije šupljina ispod temelja budućih stupnih mjesta", rekao je Mihalić naglašavajući kako ima 17 geotehničkih probnih bušotina plus 2 na tesnim pilotima.

Dubina bušenja je otprilike između 25 i 125 metara, a dovršetak radova se predviđa u roku od 70 dana. Prvi bi radnici trebali stići u prosincu ove godine.

"Kako čujem doći će oko 50 radnika iz Kine koji će biti smješteni u kontejnerskom naselju u Brijesti, na Pelješačkoj strani mosta. Prema informaciji kineskog izvoditelja ukupno će biti oko 500 radnika u vrhuncu aktivnosti, od toga je 85 posto Kineza i 15 posto naših", kazao je Mihalić.

Pravo otvaranje ozbiljnijih radova na budućem Pelješkom mostu dogodit će se u listopadu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr