Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usuglasili dnevni red

Započela sjednica VNS-a bez Olivera Grbića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjednicu je zatražio predsjednik Josipović zbog optužbi Slavka Linića na račun ravnatelja policije Olivera Grbića i ministra MUP-a Tomislava Karamarka.

U vili Weiss u tijeku je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj se okupio sam državni vrh, a koju je prije desetak dana zatražio predsjednik Ivo Josipović zbog optužbi Slavka Linića na račun ravnatelja policije Olivera Grbića i ministra MUP-a Tomislava Karamarka.

Na Pantovčak su stigli samo članovi VNS-a, a osim predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor, na sjednici su, između ostalih, i ministar obrane Davor Božinović, ministar MUP-a Tomislav Karamarko, ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, predsjednik Sabora Luka Bebić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Drago Lovrić...

Iako se do zadnjeg trenutka nisu mogli usuglasiti koja će biti središnja tema današnjeg razgovora, dnevni red je ipak donesen. Podsjetimo, premijerka Jadranka Kosor smatrala je da bi se sjednica trebala posvetiti zaštiti institucija pravne države u njihovom radu, dok je predsjednik Josipović smatrao kako bi glavna tema razgovora trebala biti osiguranje neovisnosti rada pravosuđa, policije i DORH-a te zaštita ljudskih prava.

Na sjednici se, kako je najavljeno, nije pojavio Oliver Grbić niti predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene