Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aukcije i licitacije

ZAPLIJENJENA IMOVINA Uskoro ćete je moći kupiti preko interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao što putem interneta kupujete odjeću, mobitel ili računalo tako ćete moći kupiti i ovršenu kuću, stan ili zemljište. Od ljeta će se aukcije i prodaja zaplijenjene imovine održavati putem internetskih stranica Fine. Na taj način želi se postići da se imovina ne prodaje u bescjenje te ukloniti crno tržište.

Ovršeni stanovi ili kuće više se neće prodavati na aukcijama putem oglasnih ploča lokalnih sudova za koje rijetki i samo dobro upućeni znaju. 'Ono što je bitno je da ćemo kroz ovo postići, pod jedan - više cijene, ali možda još važnije, mičemo crno tržište, mičemo dogovaranje cijena, rušenje cijena ispod svakog kriterija i time oštećivanje i dužnika i vjerovnika. To je ono što nam se prečesto događalo', kaže ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Pročitajte i ovo Zgrada - 1 Pravo na dom Znači li pad potražnje da slijedi pad cijena nekretnina? "Na tržištu imamo prazninu priuštivih stanova" Informer: Licitacija - 1 KUNA PO KUNA... Kako zaraditi na stvarima koje više ne koristite? Otkrivamo koji predmeti najbolje prolaze na licitacijama

Jeste li znali da dug državi možete prebiti - dugom države?

Aukcije će se odvijati putem internetskih stranica Fine gdje će biti transparentan i svima dostupan katalog zaplijenjene imovine. 'Vi možete sjedit doma otvorit ga i vidjet što se u ovom trenutku prodaje u Hrvatskoj, licitirat i nitko zapravo ne zna koja je cijena izlicitirana dok se ne završi i kroz to nema utjecaja nema dogovora', dodaje Miljenić.

Oni s dovoljno debelom lisnicom putem aukcija će moći kupiti kuću, stan ili zemljište po povoljnijim cijenama nego na tržištu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene