Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako rastemo

Zaostajemo za ostatkom Europe: Guverner Vujčić upozorava na premali gospodarski rast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner HNB-a Boris Vujčić smatra da, iako se gospodarski oporavlja, Hrvatska i dalje zaostaje za ostatkom Europe.

Iako je Hrvatska u novi ciklus rasta ušla na zdravijim osnovama, to nije trenutak za umišljenost, upozorio je guverner HNB-a Boris Vujčić govoreći na konferenciji pod nazivom "Ulaganja - pomicanje granica produktivnosti", koja se u srijedu održava u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Godinu dana eura Guverner HNB-a: "Od početka karijere slušam pitanja kad će kamatne stope u Hrvatskoj biti kao u Njemačkoj'' Boris Vujčić, guverner HNB-a Demografski problemi Guverner HNB-a o problemu radne snage: Svako društvo mora odlučiti između dvije mogućnosti

Guverner Vujčić naglašava kako slika oporavka gubi prvotni sjaj nakon što se brojke stave u perspektivu i usporede s rastom drugih usporedivih država, prenosi Novi list.

Vujčić smatra kako je Hrvatskoj potrebna veća stopa rasta ako želi dostići ostatak Europe, jer sadašnje procjene dugoročnog rasta koje predviđaju HNB i međunarodne institucije variraju između 1,5 i 2,5 posto BDP-a, što nije dovoljno.

Ulaganje u proizvodnju i dalje je nisko, poručio je Vujčić te upozorio da je to poseban problem te da u bliskoj budućnosti vrlo vjerojatno nećemo svjedočiti stopama rasta ulaganja iz 2000-ih godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene