Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravilnosti u popisu

'Žao nam je popisivačice koja nas je upisala kao grkokatolike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Smilčića kojima je popisom stanovništva upisana kriva vjeroispovijest kažu da im je žao popisivačice koja ih je upisala kao Grkokatolike. Iako su, govore, dva puta jasno naglasili da su pravoslavci.

Vladimir je popisivačici stanovništva u zadarskom selu Smilčiću rekao kako je po nacionalnosti Srbin, a po vjeroispovijesti pravoslavac. Popisivačica ga je još jednom pitala isto, a on je dao isti odgovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završava popis stanovništva Jeste li se popisali? Imate vremena do četvrtka Slika nije dostupna Optužuju HDZ SDP: Zavod za statistiku se uključio u prljavi izborni inženjering

Nije ni gledao u papire. Nakon dva sata, popisivača se vratila natrag. Isprika za neugodnosti i ispravka u rubrici vjeroispovijest. 'Poslije smo mi zaključili da je pisala Grkokatolik, što je to ne znam, prvi put za to čujem', ispričao je Vladimir.

>> Pitanje s popisa stanovništva: Živite li u homoseksualnoj zajednici?

Četiri domaćinstva čiji su se članovi izjasnili kao pripadnici pravoslavne vjere, popisani su kao Grkokatolici. Popisivačicu su razotkrili kontrolori. U Smilčiću su ostali u dvojbama, je li bila namjera ili ne. 'Nama je žao te djevojke. Ispričali su se kasnije i rekli da je suspendirana', dodao je Vladimir.

Osim četiri domaćinstva u Smilčiću, nije bilo problema, ni s najškakljivijim pitanjima iz kojih se može naslutiti nečija seksualna orijentacija. Popisivači se u jednom kućanstvu u prosjeku zadrže sat vremena. Prozirne torbe pune papira do 28. travnja sigurno će se naći i na vašem stolu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene