Ivana Mujkić
Ivana Mujkić Foto: Dubravka Petric/Pixsell

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić izjavila je da se osjeća "izdano i prodano" zbog tog što će i državni tajnik Zvonko Milas u utorak nazočiti bacanju vijenca u Dunav u spomen na ubijene Srbe iz Vukovara 1991.


Vijence u Dunav bacit će predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

"Čitam danas u medijima da će sutra, 17. studenoga Pupovac u pratnji Zvonka Milasa HDZ-ovog državnog tajnika, inače Vukovarca 'baciti vijenac u Dunav za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti'. U ovom trenutku kao Vukovarka prije svega, osjećam se izdano i prodano…na rubu suza od žalosti i gorčine", napisala je Mujkić na Facebook profilu.

[ZA KOGA CE TO SUTRA ZVONKO MILAS ZAJEDNO S MILORADOM PUPOVCEM BACITI VIJENAC U DUNAV??] Citam danas u medijima da ce...

Objavljuje Ivana MujkićPonedjeljak, 16. studenoga 2020.

Napisala je i da se 18. studenoga u Koloni sjećanja prisjeća na sve one koji su poginuli u velikosrpskoj agresiji na Vukovar, neovisno o njihovoj nacionalnosti.

"Cijela Hrvatska prisjeća se žrtava velikosrpske agresije, osim onih koji već godinama 17. studenoga bacaju 'venac' u Dunav i prisjećaju se svih ostalih. A pitam se koji su to ostali? Kome će to gospodin Milas u ime Vlade RH i HDZ-a, čiji je član, baciti vijenac u Dunav!? Očito onima koji su poginuli vršeći agresiju na naš grad… na njegov grad između ostalog", mišljenja je Mujkić.

Zgražaju se nad polaganjem "venaca"

Navela je i kako je ne čudi što 'netko tamo u Zagrebu' ne razumije koliko godina se 'mi u Vukovaru zgražamo nad polaganjem 'venaca' na groblju šajkača ili bacanjem istih u Dunav', ali je čudi što sada 'jedan od nas', skupa s njima, sudjeluje u ovom igrokazu.

"Znači li to da smo sada priznali i to da je za rat u Vukovaru odgovornost podijeljena? Da smo svi jednako krivi?", upitala je Ivana Mujkić te dodala da se "srami svoje države i iz dna duše se srami stranke čiji je član do prije par mjeseci bila".

Srpsko narodno vijeće 17. studenoga odat će počast žrtvama koje su građani i građanke Vukovara podnijeli u ratu 1991.-1995.

U izaslanstvu Zvonko Milas

U izaslanstvu će biti potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Boris Milošević, specijalni izaslanik predsjednika Republike Srbije Veran Matić, državni tajnik Zvonko Milas, članica udruženja "Protiv zaborava“ Radojka Mrkšić i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

Oni će 17. studenog položit vijenac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav na obali kraj restorana "Tri vrške“ i na spomen području Ovčari, a za sve žrtve Milorad Pupovac će zapaliti i svijeće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru.

Ivan Penava ( Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Penava o Koloni sjećanja: Nema argumenata da se ona ne održi u situaciji kada je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 1000 ili 500 ljudi

Predsjednik RH Zoran Milanović Milanović opleo po Plenkoviću: "To je tvrda kohabitacija, nije za kilavce. Kad te netko proglasi teroristom, onda ne možeš prema njemu biti nježan proljetni pupoljak"

Zamjenici vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić i Marijan Pavliček, kao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, zaraženi su koronavirusom te će ove godine izostati njihova nazočnost u Koloni sjećanja kojom će se 18. studenoga u Vukovaru odati počast žrtvi toga grada u Domovinskom ratu.