Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dužan više od 250.000 kuna

"Vruča čuča" u stečaju: Tvrtka Davora Dretara briše se iz sudskog registra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud u Zagrebu otvorio je i zaključio stečaj nad Vručom čučom, tvrtkom saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Davora Dretara te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s nešto više od 250.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog lani u studenome, kojim su se pozivali vjerovnici Vruče čuče da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te tvrtke s dugom od 257.654 kune, ali i zastupnici tog dužnika da u zakonski predviđenom roku predaju popis imovine i obveza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi Izbori samo što nisu, a Hrvatska stranka reda mora u stečaj Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju

Budući da se vjerovnici i zastupnici tvrtke "Vruča Čuča" nisu odazvali u predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te je istovremeno otvorio i zaključio stečaj.

"Vruča čuča" je kao j.d.o.o. osnovana u studenome 2019. s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a kao predmet poslovanja bilo je navedeno više od šezdeset djelatnosti, među kojima je pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje smještaja. Kao jedini osnivač i direktor tvrtke u sudskom registru naveden je Davor Dretar.

Vruča čuča bio je i naziv restorana s brzom hranom na zagrebačkoj Savici, koji je, kako se u medijima navodilo, Dretar vodio sa suprugom prije nego što ga je "privremeno" zatvorio u lipnju 2020. zbog ulaska u politiku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene