Davor Dretar Drele
Davor Dretar Drele Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je i zaključio stečaj nad Vručom čučom, tvrtkom saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Davora Dretara te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s nešto više od 250.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.


Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog lani u studenome, kojim su se pozivali vjerovnici Vruče čuče da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te tvrtke s dugom od 257.654 kune, ali i zastupnici tog dužnika da u zakonski predviđenom roku predaju popis imovine i obveza.

Vezani članci Radnice Orljave - 3 Pola godine od stečaja radnice Orljave bezuspješno traže pomoć: ''Morat će otvoriti pučku kuhinju, bit će nas puno'' Slika nije dostupna Hoće li 3860 umirovljenika ostati doživotno uskraćeno za stalni izvor prihoda?

Budući da se vjerovnici i zastupnici tvrtke "Vruča Čuča" nisu odazvali u predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te je istovremeno otvorio i zaključio stečaj.

"Vruča čuča" je kao j.d.o.o. osnovana u studenome 2019. s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a kao predmet poslovanja bilo je navedeno više od šezdeset djelatnosti, među kojima je pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje smještaja. Kao jedini osnivač i direktor tvrtke u sudskom registru naveden je Davor Dretar.

Vruča čuča bio je i naziv restorana s brzom hranom na zagrebačkoj Savici, koji je, kako se u medijima navodilo, Dretar vodio sa suprugom prije nego što ga je "privremeno" zatvorio u lipnju 2020. zbog ulaska u politiku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju