Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže se darivatelji

Zaklada Ana Rukavina uputila poziv: Malena Lucija (7) boluje od rijetke bolesti i hitno treba pomoć - "Situacija je vrlo teška"

Zaklada Ana Rukavina uputila je poziv za pomoć. Traže darivatelja matičnih stanica za bolesnu djevojčicu Luciju. U nastavku doznajte tko može pomoći 7-godišnjoj djevojčici.

Zaklada Ana Rukavina poziva sve zdrave građane od 18 do 40 godina da se upišu u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u transfuzijskim centrima koja se nalaze u sedam hrvatskih gradova kako bi se što prije pomoglo djevojčici Luciji koja se liječi na KBC Zagreb, od vrlo rijetke i teške bolesti.

Više o ovoj temi sa Sandrom Zeljković iz Zaklade Ana Rukavina razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

O kakvoj je bolesti riječ, pitala je reporterka.

"Radi se o vrlo rijetkoj bolesti. To je zapravo stanje preleukemije", kazala je Zeljković i istaknula da je 7-godišnjakinji hitno potrebna pomoć.

"Situacija je vrlo teška. Od 150 potrebnih jedinica ona ima šest", kazala je i dodala kako su u kontaktu s njezinim roditeljima koji su vrlo zabrinuti. "Majka nas je jutros kontaktirala, i s obzirom na to da obitelj ne može biti darivatelj zamolila je da joj pomognemo da se upiše što više darivatelja u hrvatski registar kako bi se našao nesrodni darivatelj malenoj Luciji", rekla je Zeljković.

U registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina. "Potrebno se odazvati na akciju koju organizira Zaklada ili doći u osam transfuzijskih centara, a to su Zagreb, Dubrovnik, Varaždin, Osijek, Zadar, Split, Rijeka i Pula", kazala je gošća Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene