Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjedi u Nadzornom odboru

Zajednica Srba prijavila Pupovca zbog sukoba interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Pupovac je prijavljen zbog svoje funkcije u Tesla štednoj banci.

Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća, prijavljen je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog svoje funkcije u Tesla štednoj banci, gdje je predsjednik Nadzornog odbora. Uime Zajednice Srba Hrvatske prijavu je potpisao prof. dr. Svetozar Livada.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Barbara Štrbac - 1 tko je sve na udaru? Zbog sukoba interesa samo tijekom ovoga saziva Povjerenstva kažnjeno je 12 ministara, doznajte tko se sve još našao pod povećalom

Pupovcu zaprijetili smrću: 'Nije me strah, ovo je moja sredina!'

'Obavljanjem dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Tesla štedne banke Milorad Pupovac je obavljao i još uvijek obavlja dužnost koja je nespojiva s obavljanjem dužnosti zastupnika u Saboru, čime je prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa, tj. nalazi se u sukobu interesa', navodi Livada u prijavi Povjerenstvu od kojeg traži da, sukladno svojim ovlastima, odluči o kazni protiv Pupovca zbog kršenja zakona te da obavijesti javnost o utvrđenim činjenicama i odlukama.

Još u lipnju prošle godine Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv Milorada Pupovca, najprije upravo zbog članstva, a poslije (od 6. svibnja 2011. godine) i predsjedavanja Nadzornim odborom Tesla banke.

Postupak je pokrenut zbog povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa, odnosno njegova članka u kojem se navodi da dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava. Pupovcu je tada Povjerenstvo dalo rok od 15 dana da dostavi očitovanje na navode iz obrazloženja odluke o pokretanju postupka.

'Kad su već bile objavljene informacije o tome da postoje prijave protiv Milorada Pupovca vezano i za ovaj slučaj, molimo Povjerenstvo da obavijesti javnost zašto do sada o tom pitanju nije odlučivalo', navodi se u prijavi Zajednica Srba Hrvatske. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene